Βόμβα εξερράγη στα γραφεία του ΣΕΒ

24.11.2015

Στόχο έβαλαν άγνωστοι τα ξημερώματα το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) επί της οδού Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα σε μια από τις πιο καλά φυλασσόμενες περιοχές της Αθήνας.

Η έκρηξη από τη βόμβα  η οποία ήταν ισχυρή και ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση σημειώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα και προκάλεσε μόνο υλικές ζημίες στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ.

Της έκρηξης προηγήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και την Εφημερίδα των Συντακτών. Ο άγνωστος, που τηλεφώνησε περίπου στις 2:50-2:55, είπε με παραποιημένα χαρακτηριστικά φωνής ότι «σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί βόμβα στον ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα. Προσέξτε δεν είναι φάρσα». Δεν έκανε καμία αναφορά σε οργάνωση.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Έρευνες διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Να  υπενθυμίσουμε ότι ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί και το  2010 στα γραφεία του ΣΕΒ. Τότε την ευθύνη της εμπρηστικής επίθεσης είχε αναλάβει  η οργάνωση «Μηδενική Ανοχή».