Διπλή αποκάλυψη Βούτση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

10.12.2015

Διπλή αποκάλυψη έκανε ο Νίκος Βούτσης, για ζητήματα που αφορούν τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Ο πρόεδρος της Βουλής, κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου του πρώην υπουργού Γιώργου Νικητιάδη, αποκάλυψε ότι υπάρχει λάθος στον προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση των κομμάτων αλλά και πως οι δανειστές επιμένουν να καταργηθεί το ακατάσχετο που ισχύει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι εγγράφηκε στον Προϋπολογισμό για την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων, κατά λάθος, το ποσό των περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι των 15 εκ. ευρώ πέρυσι και των 22 εκ. ευρώ πρόπερσι. Αυτό, τόνισε, έγινε αντιληπτό μόνον κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια. «Δεν το κατάλαβε κανείς, ούτε τα κόμματα που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα» ανέφερε.

Σημειώνοντας ότι το ποσό αυτό είναι πολύ μικρό για μια οκτακομματική Βουλή και τα κόμματα των ευρωεκλογών, που δεν έχει σχέση με τις πραγματικές ανάγκες, πρόσθεσε ότι δεν είναι εύκολο να διορθωθεί αυτό το λάθος. «Μόνον σε αναθεώρηση του Προϋπολογισμού μπορεί να διορθωθεί, κι αν γίνει νόμος ειδικά γι αυτό, ο κόσμος θα πει ότι έκαναν την αλλαγή “μόνον για την πάρτη τους”…», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε ότι τους τελευταίους 2-3 μήνες, το κουαρτέτο των δανειστών ζητάει να καταργηθεί το ακατάσχετο που ισχύει για το 40% της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα. «Αυτό σημαίνει άμεση χρεοκοπία δύο μεγάλων και ιστορικών κομμάτων» τόνισε ο κ. Βούτσης.