Εξαιρετική η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Καλάμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΟΥ

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου & Λυκείου Καλάμου, με την συμμετοχή γονέων, παιδιών και φίλων , πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Καλάμου. Ήταν καθ’ ομολογία μία θαυμάσια εκδήλωση και αυτό οφείλεται στην αγάπη μας, προς τους γονείς και τα παιδιά μας.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης  Πατέρας Τιμόθεος Μαντάς και ο Αιδεσιμότατος πατέρας Μιχαήλ Βαλεωντής εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλάμου.

Στον σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Καλάμου ,κα Εμμανουέλα Κωτσοπούλου-Γαρμπή, αφού καλωσόρισε τους Πατέρες της εκκλησίας μας, τους  επίτιμους καλεσμένους, τους γονείς και τα παιδιά, μίλησε με τα παρακάτω συγκινητικά λόγια για το συλλογικό έργο του Συλλόγου.

“Εκ μέρους όλου του Διοικητικού Συμβουλίου εύχομαι Χρόνια Πολλά ,

Καλή Χρονιά σε όλους σας, με ΥΓΕΙΑ   ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ και  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ,   ΕΥΗΜΕΡΙΑ και ΠΡΟΟΔΟ .

Σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας όλους, για την παρουσία σας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Καλάμου, προσπαθεί να προσφέρει κοινωνικό και πολιτιστικό έργο μέσα από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις τους  και όχι μόνο, όπως Εορταστικές παραδοσιακές εκδηλώσεις, κοινωνική προσφορά σε ευπαθείς ομάδες , Εθελοντική Αιμοδοσία,  με απώτερο στόχο την προσφορά αίματος. Γιατί το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης είναι πολύ σημαντικό και η οποιαδήποτε μονάδα αίματος που θα προσφέρει θα σώσει τη ζωή περισσότερών του ενός ασθενών ή όλων όσοι χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο .

Επίσης, έχει άμεση επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί εντός ακόμη και εκτός σχολικού χώρου.

Έχει άψογη συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου μας και τον Πρόεδρο της κ. Γιώργο Μαντά.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτός ο Σύλλογος Γονέων έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν από την ημέρα που ανέλαβε, με γνώμονα πάντα τον διάλογο να βοηθήσει να βρεθούν λύσεις σε προβλήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε.  Προσπαθούμε να έρθουμε πιο κοντά με τους γονείς και τα παιδιά και σε ένα ποσοστό το καταφέραμε.  Εδώ όμως είναι απαραίτητη η στήριξη και από εσάς τους γονείς .

Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω  τα μέλη  του Δ.Σ κα Ντίνα Δασκαλάκη, κα Σουζάν Ζίετς, κα Γεωργία Νικολοπούλου, κα Λούλη Μαλάη, για την άψογη συνεργασία μας, μέχρι σήμερα και να ευχηθώ τα καλύτερα στις οικογένειες σας.»

Η Πρόεδρος, έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στην κα Άντρη Λούκας, με την οποίαν δίνουν σκληρό αγώνα  για να εμπεδώσει ο κόσμος, πόσο τεράστιο ρόλο παίζει η Εθελοντική Αιμοδοσία, να μιλήσει σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, η ίδια και όσοι πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία, λόγω έλλειψης μονάδων αίματος.

Στην σύντομη αλλά ουσιαστική ομιλία της, η κα Λούκας, ανέφερε, ότι η εθελοντική αιμοδοσία, είναι ένας σίγουρος τρόπος με τον οποίο ο καθένας μας θα μπορούσε να γεμίσει εσωτερικά τον εαυτό του εκφράζοντας  κοινωνική αλληλεγγύη.  Δίνοντας αίμα προσφέρουμε πολλά στην κοινωνία, παίρνουμε όμως περισσότερα. Με το αίμα σώζουμε, προστατεύουμε, παρατείνουμε τη ζωή κάποιου συνανθρώπου μας. Ακόμη γνωρίζουμε πως η ευάλωτη ζωή μας από χίλιες-δυο αιτίες μας υπαγορεύει ότι αργά ή γρήγορα μπορεί κι εμείς να χρειαστούμε το ΑΙΜΑ. Αν είστε 18-62 ετών στρατευτείτε στον αγώνα της εθελοντικής προσφοράς αίματος. Και μην ξεχνάτε! Η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι απλήακίνδυνη και τελειώνει μέσα σε 10 λεπτά. Η ποσότητα αίματος που δίνουμε, αντιπροσωπεύει το 1/20 περίπου από το αίμα μας. Μετά την αιμοδοσία ο αιμοδότης επανέρχεται αμέσως στις συνηθισμένες δραστηριότητές του.

Στην διάρκεια της τελετής της κοπής της βασιλόπιτας, όλοι έδωσαν τις πιο εγκάρδιες ευχές τους και ο καθένας αφιέρωσε το κομμάτι του, όπου τον οδήγησε η καρδιά του.

Ο τυχερός της πίτας ήταν ο μαθητής της  Β’ Λυκείου  Οντη Δημοδινέας.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν, η χορευτική ομάδα εφήβων της ΚΕΔΩ, από την Δημοτική Κοινότητα Καπανδριτίου με υπεύθυνες τις κυρίες Σοφία Μαντά & Βάσω Πούλιου, και ο κ. Μιχάλης Μεϊμάρης, που με την ξεχωριστή λαϊκή φωνή έντυσε μουσικά τη βραδιά. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Μας τίμησαν  με την παρουσία τους,

Ο Καθηγητής κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, τ. Πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών & Βουλευτής Επικρατείας

Ο κ. Γιώργος Μαντάς,  Πρόεδρος της Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου μας καθώς και η Αντιπρόεδρος κα Λίνα Μπρεάνου

Ο κ. Ανδρέας Θεοδώρου, Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Δ.Ω.

Η κα Δήμητρα Τοτόμη, Δημοτική Σύμβουλος, Πρόεδρος Δ.ΕΠ.ΙΣ και Αντιπρόεδρος ΝΠΔΔ Πολιτισμού

Ο κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος Πρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού καθώς και ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Παπαγεωργίου

Ο κ. Χρόνης Λεμονίδης Πρόεδρος, Συλλόγου Ποντίων Ωρωπού «Εύξεινος Πόντος»

Ο κ. Μιχάλης Μπαφάκης Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ωρωπού «Η Κρήτη» και  Επίτιμο Πρόεδρο των Κρητών κ. Κωνσταντίνος

Ο κ. Γιώργος Στεφανουδάκης Πρόεδρος Ε.Π.ΟΙ.Ω , καθώς και οι κ.κ  Παύλος Χάρης , Γιώργος Κοττάκης

Ο κ. Ιγνάτιος Σανταβάς Επίτιμος Λυκειάρχης Καλάμου, Ποιητής- Συγγραφέας

Ο κ. Συμεών Σκαρμούτσος , πολλοί Γονείς και Φίλοι.

Επίσης ευχαριστούμε από καρδιάς, όλους όσοι μας στηρίζουν ψυχικά και υλικά, ανώνυμους και επώνυμους,  που είναι πάντα αρωγοί στις προσπάθειες του Συλλόγου μας.

Τον Μέγα Χορηγό μας, ο οποίος επιθυμεί την ταπεινή οδό της ανωνυμίας, την Εταιρεία ΑΙΓΕΑΣ ΑΕ, τον κ. Γιώργο Μαντά Πρόεδρος Δ/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παιδείας, την ΚΕΔΩ και τον Πρόεδρος της κ. Στέφανο Δάβρη,  την Τράπεζα Τροφίμων, τον Πανοσιολογιότατο πατέρα Αρσένιο Κωτσόπουλο, τον Πανοσιολογιότατο πατέρα Κωνσταντίνο προϊστάμενο  του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Παγκρατίου, τον Πλοίαρχος κ. Μιχάλης Γαρμπής,  τα Ζαχαροπλαστεία Ιδιαίτερο, Άγκυρα & Αύρα, το Κοσμηματοπωλείο Λεμονίτση, το κρεοπωλείο ΡΟΥΣΣΗΣ, το κρεοπωλείο Γιουνάς και το κρεοπωλείο Μιχάλης Κωτσόπουλος, το Σούπερ Μάρκετ ΚΡΗΤΙΚΟΣ στους Αγίους Αποστόλους και τον υπεύθυνο κ. Στέλιο Τζαναβάρα, , την Πιτσαρία Coco Pan, το ζαχαροπλαστείο ΑΘΗΝΑΙΟΝ, το εργαστήριο παραδοσιακών ζυμαρικών Pasta Boukis , τον φούρνο Μπουγιατιώτης στον Κάλαμο.

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας όλους  εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και σας Ευχόμεθα  Καλή και Ευήμερη Χρονιά .

Για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων Λυκείου Καλάμου

Η Πρόεδρος

Εμμανουέλα Κωτσοπούλου-Γαρμπή