Η «Δημόσια Συγνώμη» του Δ. Τσακάλη, που έκλεψε την παράσταση

4.6.2016

Ανατρεπτικό και «ιστορικό» θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της 3ης Ιουνίου 2016 αλλά ακόμη πιο «ιστορική» η «Δημόσια Συγνώμη» που ζήτησε γραπτώς με επιστολή του ο Δημήτρης Τσακάλης από τον Δήμαρχο Ωρωπού Θωμά Ρούσση.

Η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, που επικυρώθηκε με το Εφετείο της 31ης Μαϊου 2016, κατά του Δημάρχου, ξεσήκωσε τις αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης που ζήτησε να ανακοινωθεί η απόφαση, ώστε να γνωρίζουν ΑΚΡΙΒΩΣ τι αφορά η καταδίκη ώστε να συζητηθεί. Μια δικαστική απόφαση που ποτέ δεν ήρθε στο φως της δημοσιότητας για να διαλευκάνει τα πράγματα και να ρίξει φως στο «τις πταίει» ή στο «τις δεν πταίει».

Μια καταδίκη που επήλθε μετά από μήνυση που υπέβαλε πριν χρόνια ο Δημήτρης Τσακάλης, εκδότης της εφημερίδας «Ασωπός», κατά του τότε Κοινοτάρχη Συκαμίνου Θωμά Ρούσση και αφορούσε τα τοξικά απόβλητα που βρέθηκαν θαμμένα σε 2 παράνομες χωματερές που λειτουργούσαν στο Συκάμινο. Μια ανελέητη καταδίωξη που επί σειρά ετών χώρισε στα δύο τον τόπο και δίχασε τους κατοίκους.

Για να έρθει χθες η «δικαίωση» με την χειρόγραφη επιστολή που απέστειλε ο ενάγων Δημήτρης Τσακάλης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού και ανεγνώσθη από τον Πρόεδρο Σ. Γκικάκη. Μια επιστολή μέσα στην οποία αναφέρει αυτολεξεί:

«…Τις τελευταίες μέρες γίνεται αρκετός θόρυβος σχετικά με τη πρόσφατη δίκη για τις χωματερές, δηλώνω κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι συμμετείχα με εγκληματική αμέλεια σε ένα στημένο εκ των προτέρων πολιτικό παιχνίδι, το οποίο όταν αντιλήφθηκα απέσυρα τη συμμετοχή μου, δυστυχώς όμως ήταν πλέον αργά   για την αποκατάσταση της αλήθειας. Ζητώ δημόσια συγνώμη από το Δήμαρχο Ωρωπού Θωμά Ρούσση του οποίου η μόνη «παραβατικότητα» που του καταλογίζω, είναι η υπερβολική αγάπη του για τον τόπο.

Με τιμή (υπογραφή του Δημήτρη Τσακάλη)

Ωρωπός 3-6-2016»

Θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι «άτυπα» η επιστολή αυτή ανατρέπει την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του Δημάρχου Ωρωπού και τότε Κοινοτάρχη Συκαμίνου κ. Θωμά Ρούσση. Θα μπορούσε ακόμα να θεωρηθεί και ως κρίση συνείδησης του Δημήτρη Τσακάλη. Θα μπορούσε όμως να θεωρηθεί και ως ο επίλογος σε μια κακοστημένη παράσταση με πρωταγωνιστή τον Ασωπό ποταμό που επί σειρά δεκαετιών ξεπλένει το χρόνιο έγκλημα των Βιομηχανιών που ταλανίζει δύο Δήμους και απασχολεί τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας και έχει αναγκάσει τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την απορρύπανση του Ασωπού ποταμού. Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος θα δείξει.

Παρατίθεται αυτούσια η επιστολή του Δ. Τσακάλη, όπως την δημοσίευσε ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook:

Επιστολή Δημόσιας Συγνώμης Δ. Τσακάλη

 

Comments are closed.