Καθαρός ο Φλαμπουράρης για το Πόθεν Έσχες, παραπέμπεται ο Χαρδούβελης

1.2.2016

Κανένα πρόβλημα δεν διαπίστωσε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής με την εταιρεία Διάτμηση στην οποία ήταν μέτοχος ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας αλλά και τα πορίσματα των ορκωτών λογιστών δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα και όλα έγιναν νομότυπα. Η απόφαση πέρασε με πλειοψηφία 5-2. «Όχι» ψήφισε ο Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ) και η αρεοπαγίτης κα Υφαντή και «ναι» ψήφισαν οι Γ. Βαρεμένος, Τασία Χριστοδουλοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) και οι υπόλοιποι δικαστικοί που συμμετέχουν στην Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Αλέκος Φλαμπουράρης υποστήριξε εξ αρχής ότι παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της εταιρείας “Διάτμηση” που του ανήκε, στις 26 Ιανουαρίου του 2015, αμέσως μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από το κόμμα του και πριν την υπουργοποίησή του και πως μεταβίβασε τις μετοχές της εταιρείας που κατείχε. Ως προς το εισόδημα από την μεταβίβαση των μετοχών αυτών είχε τονίσει ότι «θα συμπεριληφθούν στην φορολογική δήλωση του έτους 2015 και θα φορολογηθούν το επόμενο έτος. Μετά την αποχώρησή μου από το ΔΣ της εταιρείας και την μεταβίβαση των μετοχών που κατείχα οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη της εταιρείας δεν με αφορά».

Παραπέμπεται ο Χαρδούβελης

Αντιθέτως, η Επιτροπή δεν έκανε δεκτό το υπόμνημα του Γκίκα Χαρδούβελη, έτσι ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για το γεγονός ότι δεν είχε καταθέσει πόθεν έσχες ενώ ήταν σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, αν και υποχρεούτο – αλλά κατέθεσε συμπληρωματική δήλωση 3 χρόνια μετά.