Κ. Χατζηδάκης: Θα κυβερνήσουμε με αξιόπιστο πρόγραμμα ευέλικτο κοστολογημένο

24.4.2016

Η Νέα Δημοκρατία προετοιμάζει ένα εθνικό σχέδιο, ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο, τεκμηριωμένο και αξιόπιστο ανέφερε ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος προγράμματος του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας-

Η δική μας παράταξη θα μείνει στο δρόμο του ρεαλισμού και της αξιοπιστίας, δεν θα είναι καρπός του «λεφτόδεντρου» από όπου έκοψε για να υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας, είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Σημείωσε ότι για το πρόγραμμά της, η Νέα Δημοκρατία, πέρα από τους εμπειρογνώμονες και τα στελέχη της θα κάνει διαβούλευση με τους πολίτες

«Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι κατά του λαϊκισμού αλλά και του ελιτισμού» είπε ο κ. Χατζηδάκης. «Σκοπός μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα μαζί με τους πολίτες» πρόσθεσε.

«Κυριότερος αντίπαλός μας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η δυσπιστία ενός μεγάλου τμήματος πολιτών απέναντι στην πολιτική και τα κόμματα. Πρέπει να αλλάξουμε το κλίμα κλείνοντας οριστικά τον κύκλο της δημαγωγίας» τόνισε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι η ΝΔ θέλει να περάσει δύο πολιτικά μηνύματα: το άνοιγμα στην κοινωνία και την ανοιχτή διαβούλευση με τους πολίτες.

«Στόχος μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα μαζί με τους πολίτες και όχι ερήμην τους» τόνισε.

«Γνωρίζουμε καλά ότι ο κυριότερος αντίπαλός μας σήμερα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας και των ψεύτικων υποσχέσεων που έδωσε. Είναι η δυσπιστία ενός μεγάλου τμήματος πολιτών απέναντι στην πολιτική και στα κόμματα» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού και να απευθυνθεί η ΝΔ στους πολίτες με τη γλώσσα της αλήθειας.

Τόνισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική είναι «φόροι, φόροι, φόροι» και σημείωσε ότι «οι στόχοι θα επιτευχθούν με τη στήριξη και συνεργασία των εταίρων, αλλά με δικό μας σχέδιο».

Αναφέρθηκε στην έννοια της ανάπτυξης, της αξιοπιστίας, της αξιοκρατίας, της αξιοπρέπειας, ενώ σημείωσε ότι χρειάζεται εξωστρέφεια.

Είπε ότι απαιτούνται φορολογικά κίνητρα, σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, εφαρμογή του Νόμου Πλαισίου για την απλοποίηση στις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων, προσέλκυση συνταξιούχων από χώρες της ΕΕ για αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ.

Αναφέρθηκε επίσης στη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και στην Ελλάδα, στη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων με δυνατότητα καθιέρωσης διδάκτρων και θερινά σχολεία σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε όλη τη χώρα.

Έκανε, επίσης, αναφορά και στις υπηρεσίες υγείας, τονίζοντας ότι τα ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού θα πρέπει να κλείνονται εντός 24 ωρών, ότι θα πρέπει να επεκταθεί το μέτρο χορήγησης επαναλαμβανόμενης συνταγής από τους 6 στους 12 μήνες και ότι θα γίνεται κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους για ειδικές κατηγορίες ασθενών.

Ο κ. Χατζηδάκης κάλεσε τη ΝΔ να γίνει «ο καταλύτης για να αρχίσει η Ελλάδα να δουλεύει ξανά».