Μία 17χρονη πίσω από Μπλε Φάλαινα. Ασκούσε ακραία ψυχολογική βία στα θύματα

Tο ένα σοκ διαδέχεται το άλλο για τους ερευνητές των διωκτικών αρχών που επιχειρούν να ξεδιαλύνουν το αιματηρό κουβάρι πίσω από το «παιχνίδι αυτοκτονίας» με την ονομασία «Μπλε Φάλαινα».

Όσοι πίστευαν ότι μετά τη σύλληψη του Ιλία Σιντόροφ, ενός ταχυδρόμου από τη Μόσχα, που εμφανιζόταν ως ο διαχειριστής της σελίδας της «Μπλε Φάλαινας», η αρρωστημένη ομάδα πίσω από το φρικιαστικό «παιχνίδι» αυτοκαταστροφής εφήβων είχε εξαρθρωθεί (ήδη, στα χέρια των αρχών βρισκόταν ο φερόμενος ως «εμπνευστής» του παιχνιδιού, Φίλιπ Μπουντέικιν), βρέθηκαν μπροστά σε μια σοκαριστική αποκάλυψη.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν μια 17χρονη (τα στοιχεία της οποίας παραμένουν απόρρητα, ως ώρας), η οποία εκτιμάται ότι είναι ο εγκέφαλος πίσω από το αυτοκτονικό «παιχνίδι» το οποίο ενθάρρυνε εφήβους να πάρουν την ίδια τους τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ρωσική αστυνομία, η 17χρονη, όχι μόνο εμπνεύστηκε και οργάνωσε τη «Μπλε Φάλαινα», αλλά ασκούσε ακραία ψυχολογική βία στα θύματα του «παιχνιδιού» απειλώντας τα ότι αν δεν αυτοκτονήσουν, τότε μέλη της οικογένειάς τους θα πάθαιναν κακό.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας αποκάλυψε ότι η 17χρονη αρχικά έπαιξε την «Μπλε Φάλαινα», αλλά τελικά έγινε διαχειριστής της σχετικής σελίδας, βάζοντας τα θύματά της να περάσουν 50 δοκιμασίες μέσα σε 50 ημέρες, οι οποίες κατέληγαν στην αυτοκτονία, και να τα απειλεί αν δεν υπάκουαν.

Μαζί με τη 17χρονη, συνελήφθη κι ένας νεαρός 21 ετών, o οποίος φέρεται να είναι συνεργός της.