Μαλλιά κουβάρια έγιναν ο Μ. Χασιώτης και ο Π. Χασιώτης για τους πλειστηριασμούς

Οι πλειστηριασμοί προκάλεσαν οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ των εκπροσώπων της Αριστεράς στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού της 11ης Νοεμβρίου, παρά την συγγενική σχέση των Παναγιώτη και Μιχάλη Χασιώτη.

Αιτία ήταν η πρόταση του κ. Π. Χασιώτη στο Δημοτικό Συμβούλιο να υπάρξει απόφαση έστω και συμβολικού χαρακτήρα για την προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς για μικρές οφειλές προς το δημόσιο και το Δήμο.

Ο κ. Π. Χασιώτης άδραξε την ευκαιρία να θέσει το πρόβλημα των πλειστηριασμών μετά την ομόφωνη απόφαση της ΚΕΔΕ στο Βόλο να ζητήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση κάνοντας λόγο για οξύτατο κοινωνικό πρόβλημα. Μάλιστα ζήτησε από το Δήμαρχο  να μην προχωράνε οι υπηρεσίες του Δήμου σε βεβαιώσεις χρεών.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημοτικού Συμβούλου  της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού κ. Μ. Χασιώτη ο οποίος έκανε λόγο για υποκριτική συμπεριφορά του εκπροσώπου της Δημοτικής παράταξης που υποστηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «ντροπή». Καταγγέλλοντας, όπως ο ίδιος είπε, “την υποκριτική στάση” του κ. Π. Χασιώτη, πρότεινε να μην βεβαιώνει ο Δήμος χρέη των δημοτών στην Εφορία και τάχθηκε κατά των πλειστηριασμών.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Π. Χασιώτη ο οποίος είπε ότι «δεν εκπροσωπεί κανένα κόμμα, αλλά τον Λαό του Ωρωπού και το συμφέρον του που τον τίμησαν με την ψήφο τους».

Ο κ. Μ. Χασιώτης παρά ταύτα συνέχισε σε έντονο ύφος να καταγγέλλει την στάση του κ. Π. Χασιώτη σε μια προσπάθεια να καταγγείλει το κυβερνών κόμμα και τις αντιλαϊκές πρακτικές του.

Υπέρ της πρότασης του κ. Π. Χασιώτη για απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά των πλειστηριασμών τάχθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Άγγελος Χατζηιωάννου.

Πάντως ο  Δήμαρχος κ. Θ. Ρούσσης υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία απόφαση στην παρούσα φάση καθώς το θέμα θα τεθεί και πάλι στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη και ότι οποιαδήποτε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα εκπέσει στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια εάν δεν υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την οποία συντάσσεται και ο Δήμος Ωρωπού.

Διαβάστε: Θωμάς Ρούσσης: Τέρμα στο σόου των «μπαχαλάκηδων»

Διαβάστε: Άγγελος Χατζηιωάννου: «Μην εμπιστεύεσαι το Θωμά»

Διαβάστε: Με αιχμές για σύσταση συμμοριών ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός 2016 του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω.

Comments are closed.