Νέα κόντρα Ρούσση-Οικονομάκου για την αθωωτική απόφαση του Συκαμίνου

23.9.2016

Βγήκαν μαχαίρια  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016,  μεταξύ του Δημάρχου Ωρωπού Θ. Ρούσση και του Αρχηγού της  μείζονος Αντιπολίτευσης  Γ. Οικονομάκου, με αφορμή την αθώωση του Δημάρχου Ωρωπού, για τα τοξικά απόβλητα στο Συκάμινο.  .

Ήταν μια προσωπική κόντρα για μια υπόθεση η οποία δικαστικά έχει κλείσει, αλλά φαίνεται ότι έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις και συνεχώς γίνεται αντικείμενο διενέξεων και διαπληκτισμών σε κάθε συνεδρίαση.

Ακούστηκαν εκατέρωθεν βαρείς χαρακτηρισμοί, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Στέργιος  Γκικάκης να διακόψει ακόμη και τη συνεδρίαση για να πέσουν οι τόνοι και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Γ . Οικονομάκος με αφορμή την αναφορά της  κας Καραβασίλη, η οποία  κάνει λόγο για τοξικά απόβλητα «και στην περιοχή του Συκαμίνου σε ιδιωτική χωματερή», έθεσε ερώτημα στο Δήμαρχο σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει για την απορρύπανση της περιοχής.

 Αμέσως το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος κ. Δ. Βελτανιώτης ο οποίος είπε «Θα περίμενα μετά την δικαστική αθώωση του Δημάρχου  αυτοί που τον κατασυκοφάντησαν   να είχαν το θάρρος να ζητούσαν συγγνώμη από το Δήμαρχο Ρούσση, τον άνθρωπο Ρούσση, την οικογένειά του ,τα παιδιά του. Δεν το έπραξαν για να παίξουν πολιτικά παιχνίδια».

Ο κ. Γ. Οικονομάκος επανέλαβε ότι στην αναφορά της η κας Καραβασίλη λέει ότι «υπάρχουν τεράστιες ποσότητες τοξικών αποβλήτων στην Β. Αττική την Εύβοια και την περιοχή του Συκαμίνου».

Ο κ. Δ. Βελτανιώτης επανήλθε με βαρείς χαρακτηρισμούς λέγοντας «Είστε συκοφάντης. Συνεχίζετε το ατόπημά σας».

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ. Θ. Ρούσσης, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Γ. Οικονομάκο λέγοντας « Ο κ. Οικονομάκος  έχει πολύ καιρό να έλθει στα Δ.Σ. γιατί αθωώθηκα. Τα δικαστήρια αποφάνθηκαν. Αν είχες το θάρρος θα ζητούσες συγγνώμη. Δεν το έχεις. Αν είχες φωτογραφίες γιατί δεν πήγες στον εισαγγελέα; Ήρθες στο δικαστήριο και με την κατάθεσή σου αθωώθηκα. Τώρα κρύβεσαι. Αποτύχατε να καταδικαστώ κ. Οικονομάκο! Είστε λίγος, πολύ λίγος. Εσύ το πας αλλού στο πολιτικό. Εμένα φοβόσουνα. Και εγώ σου λέω: Μπορεί να υπάρχει ρύπανση και το θέμα είναι να μην υπάρχει ρύπανση στο μέλλον. Ο Θ. Ρούσσης αθωώθηκε. Το θέμα δικαστικά έκλεισε».

Ανταπαντώντας ο κ. Γ.  Οικονομάκος είπε ότι «Δεν ασχολήθηκα με κανένα Δήμαρχο εγώ. Το έγκλημα είναι εκεί πάνω. Όχι ότι δεν υπάρχει τίποτα στο Συκάμινο! Υπάρχουν φωτογραφίες, όλες οι εφημερίδες τα έγραψαν. Είναι ψέματα οι φωτογραφίες; Βλάπτεται η δημόσια υγεία.  Δεν μπορεί επί τόσα χρόνια να πέφτουν τοξικά δολοφονικά απόβλητα και να μην υπάρχει τίποτα. Ήρθα στο Δικαστήριο και είπα όλη την αλήθεια. Πράγματι δεν είδα ποτέ τον κ. Ρούσση να ρίχνει τοξικά, ούτε ποιος τα έριξε».

Στο σημείο αυτό τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα και ο Πρόεδρος του Δ.Σ.  κ. Στ. Γκικάκης διέκοψε τη συνεδρίαση για να υπάρξει μια ακόμα έντονη προσωπική λογομαχία μεταξύ του κ. Θ. Ρούσση και του κ. Γ. Οικονομάκου, αλλά και μια παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου και Επικεφαλή της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού» κ. Μ. Χασιώτη, ο οποίος ζήτησε να έρθει η απόφαση του δικαστηρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο και να συζητηθεί. Η απάντηση που έλαβε από αρκετούς δημοτικούς συμβούλους είναι ότι ζητάει λαϊκά δικαστήρια για μια υπόθεση που έχει κλείσει.

Η ουσία είναι ότι το Δικαστήριο αθώωσε πανηγυρικά το Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θ. Ρούσση από όλες τις κατηγορίες. Και η ετυμηγορία του δικαστηρίου πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους. Ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα. Η όποια συνέχιση της κόντρας μόνο ζημιά στον Ωρωπό κάνει. Όλοι οφείλουν το κοιτάξουν το μέλλον και να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ελλιπής η Αντιπολίτευση στο Δήμο Ωρωπού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Αλλάζει ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού

 

 

 

Comments are closed.