Ολοκληρώθηκε το ενημερωτικό σεμινάριο από το Κ.ε.Π Υγείας Ωρωπού για την καρδιοαναπνευστική ανάνηψη και την αντιμετώπιση έκτακτων καθημερινών περιστατικών

Το Σάββατο 08 και την Κυριακή 09 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε διαδραστικό σεμινάριο ενημέρωσης κι εκπαίδευσης με θέμα την καρδιοαναπνευστική ανάνηψη και την αντιμετώπιση έκτακτων καθημερινών περιστατικών σε παιδιά και ενήλικες (όπως πνιγμονή, λιποθυμία, δηλητηρίαση, έγκαυμα, διάσειση, αιμορραγία, μέθη κ.λπ.) από το Κε.Π. Υγείας Ωρωπού, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ( Ε.Δ.Ο.Κ.).

Η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού στις Α΄Βοήθειες αλλά και συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης, είναι ο βασικός σκοπός των σεμιναρίων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν άμεσα τις μεθόδους που μόλις διδάχτηκαν και να παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής την οποία μπορουν να προσκομίσουν για επαγγελματική χρήση. Ευχαριστούμε τους : Πάτσιου Γεωργία, Μαρκαντώνη Βασιλική και Νικολάου Ηλία, τους διασώστες που μας προσέφεραν την τόσο πολύτιμη γνώση τους.

Η επιτυχία του σεμιναρίου, μας δεσμεύει για την επάληψή του σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, καθώς και σε Δημόσιους φορείς και σχολεία.

Το Κε.Π. Υγείας Ωρωπού, θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στο Δημότη και να προάγει την υγεία κατά το μέγιστο δυνατό, μέσα από συνεχείς δράσεις σε συνεργασία με τους ιατρούς-παρόχους.

Τηλ. Επικοινωνίας : 22950-30004

Ε-mail : kepygeiasoropou@gmail.com