Π.Ε. Βοιωτίας: Σύσκεψη για την υλοποίηση του Προγράμματος «Υγεία για Όλους»

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη, Φανής Παπαθωμά και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Δημήτρη Αργύρη, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση του προγράμματος «Υγεία για Όλους»

Στο Διοικητήριο της Π.Ε. Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, κ.Φανής Παπαθωμά, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Στερεάς Ελλάδας, κ.Δημήτρη Αργύρη, των Δημάρχων Λιβαδειάς και Θήβας, κ.κ. Πούλου και Νικολάου αντίστοιχα, και των Προέδρων των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας κκ. Μόρφως Βαλλά και Αντώνη Αγάτσα.

Θέμα της σύσκεψης ήταν η υλοποίηση του Προγράμματος «Υγεία για Όλους».

Το πρόγραμμα «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» τελεί υπό την Αιγίδα της UNESCO και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:

– Άτομα που βιώνουν ή κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό και δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας.

– Άνεργοι Ρομά

– Πρόσφυγες

– Άνεργοι Γιατροί, Νοσηλευτές, Κοινωνικοί Λειτουργοί

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «Υγεία για όλους», με την υποστήριξη των Υπουργείων Υγείας , Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Θα υπάρχει κινητή μονάδα Υγείας, η οποία θα είναι εξοπλισμένη για γυναικολογικές εξετάσεις, οδοντιατρικές εξετάσεις και εξετάσεις Μαστού.

Κλιμάκιο γιατρών θα βρίσκεται στις 4 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 9:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. στο προαύλειο χώρο του Διοικητηρίου στην πόλη της Λιβαδειάς και στις 5 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 9:00π.μ. – 14:00 μ.μ. στον προαύλειο χώρο του Διοικητηρίου στην πόλη της Θήβας.

 «Για να πετύχει το πρόγραμμα χρειάζεται συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται.

 – Αυτοδιοίκηση Α΄ και  Β΄ βαθμού.

– Υπηρεσίες Υγείας.

– Νοσοκομεία.

– Μονάδες ΠΕΔΥ

 Με την ευθύνη που διακρίνει όλους μας , ελπίζουμε και ευχόμαστε  για Καλή Επιτυχία του προγράμματος.

Άλλωστε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη μας, Κώστα Μπακογιάννη, θέτει σε πρώτη προτεραιότητα εθελοντικές δράσεις εστιασμένες στον πολίτη» τόνισαν σε δηλώσεις τους η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Αργύρης.