Σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα για την Ηριάννα

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας αλληλέγγυων στην υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ. λίγο μετά τις 21:00 χθες βράδυ.

Η πορεία από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, ξεκίνησε από το Μοναστηράκι. Ανέβηκαν την Ερμού, αλλά στη θέα αστυνομικών ξεκίνησαν πετροπόλεμο, πέταξαν φωτοβολίδες, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και ΑΤΜ ενώ πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους αντιμετώπισαν με κρότου λάμψης, ενώ έκαναν και εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να οπισθοχωρήσουν προς το Μοναστηράκι ξανά και να διασκορπιστούν στα γύρω στενά.

Αυτή την ώρα η ΕΛ. ΑΣ είναι σε διαδικασία προσαγωγών.

Η απόρριψη από το Εφετείο

Νωρίτερα, μέσα σε κλίμα έντασης το Εφετείο με πλειοψηφία τριών ψήφων έναντι δύο απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας Β. Λ.

Δύο μέλη του δικαστηρίου είχαν την άποψη ότι η κατηγορουμένη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Έτσι, η 29χρονη επιστρέφει στις φυλακές, όπως και ο Περικλής Μ. για τον οποίο έκριναν ομοίως οι δικαστές με την ίδια πλειοψηφία (3-2).

Επεισόδια μετά την απόφαση

Στο άκουσμα της απόφασης οι αλληλέγγυοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ενώ μέσα στη δικαστική αίθουσα εκσφενδονίστηκαν μπουκάλια.

Ομάδα των αλληλέγγυων, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έφτασε στην πλατεία Εξαρχείων, αφού πέταξε αρχικά πέτρες εναντίον των ΜΑΤ έξω από το Εφετείο, άναψε φωτιές σε κάδους στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στην οδό Ιπποκράτους, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία, ενώ επίθεση με πέτρες δέχτηκαν επίσης οι αστυνομικές δυνάμεις στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Καλλιδρομίου.