Συνάντηση του Δημάρχου Ωρωπού με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωρωπού

2.6.2016

ΘΕΜΑ: Συνάντηση του Δημάρχου, κ. Θωμά Ρούσση με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωρωπού

Σε κλίμα άψογης συνεργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, 2 Ιουνίου 2016, συνάντηση των εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, με τον Δήμαρχο Ωρωπού.

Παρόντες κατά τη συνάντηση ήταν οι εκπρόσωποι των κάτωθι Συλλόγων: 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Ωρωπού, κ. Σκαρμούτσος Βασίλειος, 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Ωρωπού, κα. Καππή Αθανασία, Δημοτικού Σχολείου Συκαμίνου, κ. Τακάσης Αντώνιος, Δημοτικού Σχολείου Χαλκουτσίου, κ. Ντρίζος Ελευθέριος, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καλάμου, κ. Γεώργιος Μίχας, Δημοτικού Σχολείου και Νηπ/γείων Μαρκοπούλου, κ. Δημόπουλος Κωνσταντίνος, Δημοτικού Σχολείου και Νηπ/γείου Αγίων Αποστόλων Καλάμου Αττικής, κα. Μπρέμπου Ισιδώρα.

Θέμα της συνάντησης ήταν το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν τμήματα υποδοχής των παιδιών των προσφύγων/μεταναστών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας.

Μετά από διαλογική συζήτηση και αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις των παρευρισκομένων, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Συλλόγων, ότι η θέση του Δήμου Ωρωπού, παρά το γεγονός, ότι ακόμα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα από τους αρμόδιους φορείς της Κυβέρνησης, είναι, ότι ο Δήμος Ωρωπού δεν δέχεται σε καμία περίπτωση την δημιουργία τμημάτων ένταξης των παιδιών των προσφύγων/μεταναστών στα σχολεία μας.

Η επίσημη πρόταση του Δήμου είναι να δημιουργηθούν τμήματα μάθησης εντός της δομής φιλοξενίας, των προσφύγων/μεταναστών.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού