Τζιτζικώστας: Δύο συστήματα αντιστρατεύονται την υποψηφιότητα του

4.11.2015

Δύο συστήματα που αντιστρατεύονται την υποψηφιότητά του διαβλέπει ο κ. Απ. Τσιτζικώστας, ένα μέσα στους κόλπους του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κι ένα εκτός που έχει ταυτιστεί με το ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε στην εκπομπή «Ανατροπή» του MEGA.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «Είναι δύο συστήματα (που ενοχλούνται από την υποψηφιότητά μου). Είναι το σύστημα των βολεμένων στη Ν.Δ., αυτών που δεν θέλουν την αλλαγή γιατί κινδυνεύουν οι καρέκλες τους την επόμενη μέρα, είναι τα ίδια γνωστά πρόσωπα που ξέρουμε όλοι, που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή στη Ν.Δ., αφήνοντας έξω όλη την παραγωγική Ν.Δ. και είναι και ένα σύστημα εκτός Ν.Δ., το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, ο οποίος προφανώς δεν θα ήθελε η Ν.Δ. να γυρίσει σελίδα, να κάνει τις αλλαγές της, να κάνει μια ανανέωση ριζική στη νοοτροπία, στη δομή, στα πρόσωπα και βέβαια να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης για τη χώρα».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος πρόσθεσε «Είμαι βέβαιος ότι τον ΣΥΡΙΖΑ τον συμφέρει σήμερα η επικράτηση του κ. Μεϊμαράκη. Είναι η εκτίμησή μου. Όταν ψάχνεις έναν αντίπαλο, θέλεις έναν εύκολο αντίπαλο. Έναν αντίπαλο στον οποίο μπορείς να προσάψεις πράγματα, έναν αντίπαλο, ο οποίος  έχει ήδη δώσει εξετάσεις και έχει χάσει. Η αλήθεια είναι ότι ο Β. Μεϊμαράκης, τον οποίο τιμώ προσωπικά, έχει μια μεγάλη ιστορία στην παράταξη και είναι ένας άνθρωπος που τον θεωρώ και φίλο, αλλά από εκεί και πέρα θεωρώ ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να δώσει στη Ν.Δ. την προοπτική που χρειάζεται η παράταξη. Και αυτή την προοπτική δεν την χρειάζεται μόνο η παράταξη, την χρειάζεται η χώρα».

Επέρριψε ευθύνες στο κ. Μειμαράκη για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών αν και δεν φέρει -όπως χαρακτηριστικά είπε- αποκλειστικά την ευθύνη λέγοντας ότι «Πριν από ένα μήνα είχαμε εκλογές και είχαμε εκλογές, οι οποίες ήρθαν μετά από ένα καταστροφικό επτάμηνο, ένα επτάμηνο που η χώρα μας έζησε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Κλείσιμο τραπεζών, κινδυνεύσαμε να φύγουμε από την Ευρώπη και την Ευρωζώνη και παρόλα αυτά είδατε ότι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. ήταν πάλι πολύ μεγάλη και όχι μόνο αυτό, χάσαμε επιπλέον και 200.000 ψηφοφόρους. Δεν μπορούμε να επιρρίψουμε τις ευθύνες όλες στον κ. Μεϊμαράκη, αλλά ασφαλώς έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη ως ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα».

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία είπε ότι «Η Ν.Δ. έχει χάσει πάνω από 2 εκατομμύρια ψηφοφόρους μέσα σε 10 χρόνια. Γιατί; Διότι πολύ απλά όταν κλήθηκε να κυβερνήσει τη χώρα, δεν εφάρμοσε την ιδεολογία της στο βαθμό που θα έπρεπε. Δεν πάλιωσε η Ν.Δ., η Ν.Δ. είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Το ζητούμενο δεν είναι αν πάλιωσε η Ν.Δ., το ζητούμενο είναι αν πάλιωσε η νοοτροπία στη Ν.Δ. Η νοοτροπία σήμερα στη Ν.Δ. είναι σε τελείως λάθος κατεύθυνση, αποκλείει την κοινωνία, γι αυτό και μας γυρίζει την πλάτη».

Σημείωσε ότι «Εγώ δεν έχω μάθει στη ζωή μου να κινούμε με βάση τις προσωπικές μου φιλοδοξίες. Εγώ είμαι εδώ για τα δύσκολα».

Υποστήριξε ότι θέλει να γίνουν πέντε συνδιασκέψεις, ενώ για το ότι αν εκλεγεί θα είναι Πρόεδρος εκτός Κοινοβουλίου είπε πως «Όλες τις μάχες τις κοινοβουλευτικές, η Ν.Δ. τις κέρδιζε, τις κέρδισε και τις κερδίζει ακόμη και σήμερα. Σας πληροφορώ ότι θα λειτουργήσει πολύ θετικά το να είναι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης έξω από το κοινοβούλιο. Στο κοινοβούλιο δεν θα μείνει τίποτα αναπάντητο».

Κι έκανε λόγο για δύο αντιπροέδρους «Ο ένας αντιπρόεδρος θα έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής παρουσίας της Ν.Δ. και ο άλλος αντιπρόεδρος την ευθύνη κατάρτισης ενός νέου εθνικού σχεδίου αναγέννησης της χώρας. Αυτό το μοντέλο εφαρμόζεται κατά κόρον στο εξωτερικό. Σας πληροφορώ ότι θα λειτουργήσει πολύ θετικά το να είναι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης έξω από το κοινοβούλιο».