Τους «έκαψε» ο ορισμός των μελών για την Επιτροπή Πυρασφάλειας στο συνδυασμό του Ευ. Γεωργίου στη Τανάγρα

Ένταση, εκνευρισμό και αντεγκλήσεις προκάλεσε, χθες,  στις τάξεις της  μείζονος αντιπολίτευσης  κατά τη συνεδρίαση   του  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου   Τανάγρας, ο ορισμός  των  νέων μελών της επιτροπής Πυρασφάλειας για το υπόλοιπο της θητείας της Δημοτικής Αρχής.

Η εισήγηση του αρμόδιου υπαλλήλου Πολιτικής Προστασίας προέβλεπε τον ορισμό των Αντιδημάρχων  κ. Γ. Αναστασίου και Ν. Πέτρου ως  τακτικών μελών και των κ . Χρ Πέτρου και Κ. Αναστασίου ως Αναπληρωματικών.

Η εισήγηση αυτή δεν άρεσε στις κες Ευ. Στρατή-Πινήτα και Λιάνα Κακκάλια, καθώς θεώρησαν ότι  τα κριτήρια αξιολόγησης κατά τον ορισμό των μελών της Επιτροπής δεν ήταν αντικειμενικά. Αποκλείονταν οι γυναίκες κατά τρόπο προκλητικό .

Είχε προηγηθεί η αντίδραση του κ. Λ. Μαυράκη ο οποίος μάλιστα άφησε σαφείς αιχμές ότι αντικατάστασή του γιατί δεν ήταν αρεστός με την κριτική την οποία ασκούσε. Επεσήμανε ότι κατά την θητεία του διαπίστωσε έλλειψη οργανωμένου σχεδίου αντιμετώπισης των πυρκαγιών, ελέγχου των αντιπυρικών μέσων και αντιπυρικών ζωνών.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημοτικού Συμβούλου κ Κ. Αναστασίου ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κα Κακκάλια ότι δεν γνωρίζει να διαβάζει τους δασικούς  χάρτες και δεν μπορεί να μετάσχει ενεργά κατά την περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς. Σε έξαλλη κατάσταση η κα Κακκάλια  ανταπέδωσε τις επικρίσεις του κ Αναστασίου λέγοντας ότι όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ισότιμα και το ίδιο άξια να μετάσχουν στην οποιαδήποτε επιτροπή. Άλλωστε είπε ότι κατά τις μεγάλες πυρκαγιές του περυσινού καλοκαιριού στα Δερβενοχώρια ήταν εκεί και έδωσε κι αυτή τη μάχη της κατάσβεσης. Στο ίδιο μήκος κύματος και κινήθηκε και η κα Πινήτα.

Επί της ουσίας ήταν μια ενδοπαραταξιακή κόντρα ανάμεσα σε δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής παράταξης  πρώην Δημάρχου κ. Ευ. Γεωργίου «Ιστορικός, Σύγχρονος και Ανθρώπινος Δήμος» όπου, πλέον, έχει κοπεί στα δύο και οι κε Πινήτα και Κακκάλια ψηφίζουν κατά συνείδηση.

Πάντως σε συμπαράσταση των δύο κυριών προσέτρεξε και η Αντιδήμαρχος Δ. Ε. Τανάγρας  κα   Μαρία Νίκα η οποία τάχθηκε με το μέρος τους εκτιμώντας  ότι δεν πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των δημοτικών συμβούλων

Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Β. Περγάλια  απάντησε στις αιτιάσεις των κυριών ότι τα μέλη της Επιτροπής Πυροπροστασίας προτάθηκαν από τον  αρμόδιο υπάλληλο κ. Καρίγιαννη την υπογραφή του οποίου θα πρέπει όλοι να σεβαστούν.

Ήταν  όμως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Δήμαρχο Τανάγρας να ξιφουλκήσει κατά της Πολιτείας για την κάκιστη εικόνα την οποία παρουσίασαν οι υπηρεσίες της κατά την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια το καλοκαίρι, όπου για το μόνο που ενδιαφέρονταν ήταν να μην καεί η Πάρνηθα. Δεν είχαν κανένα συντονισμό, ούτε καν πετρέλαιο για τα πυροσβεστικά οχήματα είπε ο κ Περγάλιας.

Και κατέληξε «Θα πρέπει να ευχόμαστε να βρέχει τι καλοκαίρι για να μην έχουμε πυρκαγιές και να βγάζει ήλιο το χειμώνα για να μην έχουν πλημμύρες».