Φωτιές άναψε ο Ματιέ Γκόμες: Ο Ολυμπιακός ελέγχει τα πάντα

7.2.2016

«Φωτιές» άναψε ο Ματιέ Γκόμες. Ο Γάλλος μπακ της Κέρκυρας έκανε σοβαρές καταγγελίες για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε συνέντευξη του σε ιστοσελίδα της χώρας του (footballski.fr), δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, πως ο Ολυμπιακός ελέγχει τα πάντα στην Ελλάδα και κυριαρχεί εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. «Ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Είναι ο πλουσιότερος σύλλογος, αυτός που κυριαρχεί. Ο πρόεδρος ελέγχει τα πάντα στην Ελλάδα. Τους διαιτητές και άλλα…»

Για τον υποβιβασμό της Κέρκυρας ο Γκόμες τόνισε: «Τερματίσαμε στην όγδοη θέση. Πέντε ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος μάς ανακοίνωσαν ότι υποβιβαστήκαμε. Ο πρόεδρος αποφάσισε να μας κρατήσει και να πάμε για άνοδο. Ήταν μία πραγματική καταστροφή. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις κίνητρο κάθε μέρα για να παίξεις με ομάδες της Football League, όταν έχεις κερδίσει την παραμονή σου στη Super League».

Για τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων σημείωσε: «Οι ομάδες της Super League που είχαν προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν. Είχαν χρέη που δεν τους άφηναν να δουλέψουν σωστά. Η κρίση επηρέασε όλους. Οι ομάδες έχουν έσοδα από τα τηλεοπτικά, από χορηγούς. Με αυτά τα λεφτά μπορείς να φτιάξεις ομάδα. Ωστόσο, κάποιες εξ αυτών ξεπερνούσαν το προβλεπόμενο μπάτζετ. Η δική μας ομάδα παίρνει λεφτά από τα τηλεοπτικά και τους σπόνσορες και χτίστηκε με τα λιγότερα χρήματα. Τα υπόλοιπα πηγαίνουν στα καθημερινά έξοδα, οπότε ο πρόεδρος δεν χρειάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Άλλοι σύλλογοι είναι μέσα στα χρέη και αδυνατούν να κρατήσουν τις ισορροπίες, γιατί είναι άπληστοι».

ΑΠΕ-ΜΠΕ