“Ασημένιος” ο Σ. Γιαννιώτης στο Ρίο

16.8.2016

Με μία εκπληκτική εμφάνιση στην τελευταία κούρσα της ζωής του, ο Έλληνας πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και έγραψε τον ιδανικό επίλογο σε μία σπουδαία καριέρα.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης ξεκίνησε συντηρητικά την κούρσα και στα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα ήταν 23ος με περίπου ένα λεπτό διαφορά από τον προπορευόμενο αθλητή από την Αυστραλία, Jarrod Poort.

Στη στροφή των 5 χιλιομέτρων ο Έλληνας αθλητής ήταν 22ος με 1:28.06 λεπτά διαφορά από τον Poort που παρέμενε στην κορυφή της κούρσας.

Με συγκλονιστικό φινάλε στα τελευταία 500 μέτρα ο Σπύρος Γιαννιώτης ανέβηκε στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων και έχασε το χρυσό στο φώτο φίνις από τον Ολλανδό Φέρτμαν με μία χεριά!

Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε το χέρι του από τη νοητή γραμμή του τερματισμού, ενώ ο Ολλανδός αντίπαλος του πρόλαβε να χτυπήσει πρώτος την πινακίδα, έχοντας κάνει και οι δύο 1.52.59.8.

Ακόμη και οι κριτές δεν μπορούσαν να βγάλουν τελικό αποτέλεσμα για μερικά λεπτά κοιτώντας όλες τις κάμερες (αφού οι κολυμβητές πρέπει να χτυπήσουν την πινακίδα για να ολοκληρωθεί η κούρσα).

Τελικά έδωσαν την πρωτιά στον Φέρτμαν με την Ολλανδία να κάνει το νταμπλ (κέρδισε και στις γυναίκες με την Φαν Ρούβενταλ), ενώ ο Γιαννιώτης με ανάμικτα συναισθήματα, αφού χάνει το χρυσό, αν και έκανε τον ίδιο χρόνο με τον Ολλανδό, αλλά και την χαρά, ότι πέτυχε τελικά να αναδειχθεί Ολυμπιονίκης.