Δευτέρα , 21 Αύγουστος 2017 3:57 μμ
Home / Γεύσεις / Ινδική Καρυδόπιτα

Ινδική Καρυδόπιτα

3.12.2015

της Ουρανίας Κάτσενου

Καλησπέρα σας και πάλι.  Καιρό είχα να γράψω συνταγή, λόγω κάποιων «μαγειρικών» υποχρεώσεων που είχα, τώρα όμως είμαι ξανά εδώ. Ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές και όλο και κάποιο ρεβεγιόν θα προκύψει από το πουθενά.

Θα φτιάξουμε σήμερα ένα γλυκό, που από μικρή το λάτρευα, όπως και η αδερφή μου. Βέβαια η συνταγή και η τεχνική που κάνω εγώ δεν είναι σαν της γιαγιάς, είναι διαφορετική αλλά εξίσου ωραία.  Είναι η Καρύδα ή πιο επαγγελματικά σιροπιαστό κέικ καρύδας. Μιας και έρχεται το νέο ασφαλιστικό και εργασιακό καθεστώς είπα να σας γλυκάνω λίγο να κατέβει κάπως το φαρμάκι πιο εύκολα με μια επίγευση ινδικής καρύδας.

Πάρτε λοιπόν χαρτί και μολύβι … Ξεκινάμε …

ΥΛΙΚΑ

3 αυγά χωριστά κρόκοι και ασπράδια

1 φλιτζάνι μαργαρίνη (βιτάμ)

2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ΦΑΡΙΝΑ)

1  φακελάκι μπείκιν πάουντερ

1 φλιτζάνι ζάχαρη

2 φλιτζάνια ινδική καρύδα

1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας Χίου

1 φλιτζάνι γάλα

Σιρόπι

3 φλιτζάνια νερό

2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 γυλάκι κανέλας

2-3 γαρύφαλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα και λίγο πριν σφίξει καλά η μαρέγκα μας, ρίχνουμε 1 πρέζα ζάχαρη. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν  και να ενσωματωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν,  έπειτα ρίχνουμε τη μαρέγκα σιγά-σιγά και χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Ρίχνουμε το γάλα. Δίνουμε ένα καλό χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά την ινδική καρύδα. Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα μαρίζ για να πάει η καρύδα παντού.  Μειώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά -σιγά το αλεύρι. Ένα καλό χτύπημα για να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε το μπάικιν πάουντερ. Δίνουμε ένα καλό ανακάτεμα και στο τέλος προσθέτουμε το σφηνάκι με το λικέρ για γεύση και άρωμα. Ανακατεύουμε καλά και έτοιμο.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά όλη τη φόρμα, ρίχνουμε μέσα στο μίγμα, το κουνάμε λίγο πέρα δώθε απαλά για να είναι το ίδιο παντού.Το ψήνουμε σε αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου. Για να δούμε αν είναι έτοιμο, το τρυπάμε  με ένα ξύλινο καλαμάκι.

Το σιρόπι το θέλουμε κρύο, οπότε μόλις βάλουμε το γλυκό το φούρνο ξεκινάμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξυλάκι της κανέλας και τα γαρύφαλλα, το αφήνουμε να βράσει γύρω στα 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το γλυκό και το βγάλουμε από το φούρνο, το σιροπιάζουμε μέσα στη φόρμα του κέικ και έπειτα το ξεφορμάρουμε στη πιατέλα. Αν θέλουμε το πασπαλίζουμε από πάνω με ινδική καρύδα και έτοιμο το πεντανόστιμο γλυκό μας!

Καλή σας όρεξη

Ουρανία Κάτσενου, Σεφ
Ουρανία Κάτσενου, Σεφ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Die Welt: Tο μέλλον του ευρώ είναι αβέβαιο

Η παγκόσμια ελίτ των οικονομολόγων προειδοποιεί για μια επόμενη οικονομική κρίση, ενώ εκτιμά ότι το …