Κυριακή , 17 Δεκέμβριος 2017 12:28 πμ
Home / Οικονομία / Eurogroup: «Πακέτο» συμφωνία για μέτρα & χρέος και μετά θα πάρει η Ελλάδα τη δόση

Eurogroup: «Πακέτο» συμφωνία για μέτρα & χρέος και μετά θα πάρει η Ελλάδα τη δόση

4.5.2016

Μέτρα και ελάφρυνση χρέους, είναι η λύση «πακέτο» που προωθεί το Eurogroup στην προσπάθεια να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να αποδεσμευτεί η δόση για την Ελλάδα.

Όπως όλα δείχνουν ότι η τελική συμφωνία  και οι ελπίδες Αθήνας και Ευρωπαίων αξιωματούχων μετατίθενται για το τακτικό Eurogroup της 24ης Μαΐου, καθώς σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα του έκτακτου Eurogroup της 9ης Μαΐου για την Ελλάδα, δεν προκύπτει ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία.

Συνεπώς, στο μικρό αυτό διάστημα που θα μεσολαβήσει θα πρέπει να επιλυθούν τα δύο ακανθώδη ζητήματα, των μέτρων και του χρέους.

Η ανακοίνωση του Eurogroup έχει ως εξής:

«Η Ευρωομάδα θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο για να συζητήσει την πορεία του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας. Οι συζητήσεις θα καλύψουν μια συνολική δέσμη μεταρρυθμίσεων πολιτικής, καθώς και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. Και τα δύο στοιχεία πρέπει να συνυπάρχουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και να αποδεσμευθεί περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα». 

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Ξεκίνησε το 3μερο Εκθεσιακό Bazaar «Τέχνη & Γεύσεις» στο Αίθριο Café Bar Ωρωπός με υπέροχες δημιουργίες!!!

Άνοιξε σήμερα, Παρασκευή, τις πόρτες του το τριήμερο εκθεσιακό Bazaar «Τέχνη & Γεύσεις» στο Αίθριο …