Άγνωστοι ρήμαξαν τους μετασχηματιστές των πυλώνων των γηπέδων και τις μπαταρίες των οχημάτων στο Δήμου Ωρωπού

Ρήμαξαν τους μετασχηματιστές από τους πυλώνες των γηπέδων κα τις μπαταρίες από τα οχήματα του Δήμου Ωρωπού που σταθμεύουν στα δημοτικά  αμαξοστάσια.

Ούτε μια αλλά ούτε δύο κλοπές. Αισίως, οι κλοπές  έφτασαν στις 18 και αφορούν  μετασχηματιστές,  τα καλώδια των πυλώνων φωτισμού των γηπέδων  και τις μπαταρίες  των οχημάτων στο Δήμο Ωρωπού, από άγνωστη σπείρα η οποία δρα ανενόχλητη τις βραδινές ώρες. Μάλιστα πολλοί αθλητικοί χώροι βρέθηκαν στο μάτι των ληστών δύο και τρεις φορές.

Αποτέλεσμα είναι τα γήπεδα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες να μην έχουν φώτα για τις προπονήσεις των ομάδων και τα οχήματα του Δήμου να υπολειτουργούν πέρα από το οικονομικό κόστος σε βάρος του δήμου που ξεπερνάει τις σαράντα χιλιάδες ευρώ.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, ανέφερε ότι η κατάσταση είναι απελπιστική και ότι μελετάει διάφορες εναλλακτικές λύσεις.

Όσον αφορά στα γήπεδα, πρέπει να αλλάξει ο τρόπος φωτισμού τους ώστε να μην συμφέρει τους κλέφτες ή όποια επιχείρηση κλοπής. Ακόμη μελετάει το ενδεχόμενο να δοθεί, εφόσον το επιτρέψει ο Επίτροπος, η φύλαξη όλων των χώρων σε ιδιωτική εταιρία ή ακόμη και να μπουν δημοτικοί φύλακες.

Η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες, αλλά μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα.

Να σημειώσουμε ότι περί τα τέλη Ιουλίου, μέσα σε  διάστημα  15 ημερών και τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες, άγνωστοι εισέβαλλαν την Κυριακή 30 Ιουλίου, το βράδυ, στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ωρωπού επί της Λεωφόρου Χαλκουτσίου και αφού έσπασαν τα λουκέτα, αφαίρεσαν 14 μπαταρίες από τα απορριμματοφόρα του Δήμου και τα σκαπτικά μηχανήματα.