Άγνωστος χάκαρε τη σελίδα fb του ιστορικού κ. Γιάννη Γκικάκη,τον απειλούσαν και τον εξύβριζαν

Είναι ντροπιαστική και αποκρουστική ακόμα και ως σκέψη, πόσο μάλλον ως πράξη, αυτό που κάποιος  έκανε σε βάρος του ιστορικού και συγγραφέα κ. Γιάννη Γκικάκη να παραβιάσει το ιστορικό υλικό που διαθέτει στην προσωπική ιστοσελίδα του fb και να του προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο αρχείο του. Πρόκειται για αλγεινή  πράξη που προκαλεί τον ιστορικό πολιτισμό της περιοχής.

Ο κ.  Γκικάκης είναι ο άνθρωπος που μετά  από  μακρά έρευνα σε ιστορικά  έγγραφα ανέδειξε την τελευταία μεγάλη μάχη, πριν την απελευθέρωση της Αττικοβοιωτίας, στον κάμπο του Ωρωπού την 6η Ιουλίου 1829. Μάλιστα η Δημοτική Αρχή πρόσφατα ανακήρυξε την “Μάχη του Ωρωπού”, ως τοπική εορτή του Δήμου που θα  εορτάζεται κάθε χρόνο την 13η Ιουλίου.

Αυτόν τον ακάματο εργάτη της ιστορίας, έναν απόλυτα σεβάσμιο άνθρωπο επέλεξε κάποιος να του χακάρει την προσωπική ιστοσελίδα  στο fb, Να τον απειλεί και να τον εξυβρίζει   χυδαία τον τελευταίο μήνα. Μετά από αυτό ο ίδιος ο κ. Γκικάκης πήρε την απόφαση, για την ακρίβεια εξαναγκάστηκε, τελικά, να την κλείσει.

Είναι πράγματι τραγικό το γεγονός και δείχνει τον κατήφορο που έχουμε πάρει ως κοινωνία. Την έλλειψη σεβασμού σε άτομα που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, από άτομα που θέλουν να παίξουν άγνωστο ποια παιχνίδια.

Η εφημερίδα “Άποψη τώρα”καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτή την αποτρόπαια πράξη. Μια πράξη που στερεί την ελευθερία έκφρασης από τον ιστορικό κ. Γιάννη Γκικάκη και την επικοινωνία του με τους πολίτες. Τέτοιες πράξεις σε μια δημοκρατική κοινωνία δεν έχουν θέση. Είναι φασιστική πράξη κι απόλυτα καταδικαστέα.

Ο ίδιος ο κ. Γκικάκης με ανάρτησή του, χθες, ανακοίνωσε το κλείσιμο της ιστοσελίδας του στο διαδίκτυο για λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Αγαπητοί φίλοι του f.b, αυτή είναι η τελευταία (και αποχαιρετιστήρια) ανάρτησή μου στο δ.δ. . Δυστυχώς τον τελευταίο μήνα δέχτηκα αλλεπάλληλες ”επιθέσεις” από άθλιο και κακοήθη ”φίλο” (???) χάκερ, ο οποίος πέρα από τις ζημιές στο πολύτιμο ιστορικό και φωτογραφικό αρχείο μου, προέβη και σε άθλια, προσβλητικά και κακόβουλα σχόλια, με μόνιμη επωδό του, να με κατηγορεί για ρατσισμό,πατριωτισμό , εθνικισμό και φασισμό ! Όσοι όμως με παρακολουθήσατε αυτό το διάστημα. Ξέρετε ότι όλο αυτό το διάστημα απέφυγα ”όπως ο διάολος το λιβάνι” να εκφράσω απόψεις πολιτικές,φυλετικές, ή κοινωνικές. Τουναντίον, προσπάθησα να είμαι χρήσιμος στους φίλους μου, και στο ίδιο το f.b. . Δυστυχώς όμως, δεν παρέχεται καμία προστασία και ασφάλεια από παρεμβάσεις ΑΘΛΙΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ. Ευχαριστώ για την μέχρι σήμερα επικοινωνία μας. Οι φιλοι μου ξέρετε το τηλέφωνό μου”