Άγρια δύση στο χώρο της υγείας – Επίθεση Ξανθού σε Πατούλη

20.2.2016

Χάνει  την ψυχραιμία του ο υπουργός Υγείας κι επιτίθεται στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών επειδή ζήτησε την παραίτηση του.

Σε έντονο ύφος απαντά το υπουργείο Υγείας στο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να παραιτηθεί ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός ως υπεύθυνος για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου κατηγορεί τον πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη, για υστερική αντικυβερνητική ρητορεία και προσωπική προβολή. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο κ. Πατούλης εκμεταλλευόμενος τις πολλαπλές ιδιότητες και ρόλους, ψεύδεται, χυδαιολογεί και προκαλεί, ακόμα και όταν η πραγματικότητα τον διαψεύδει κατηγορηματικά. Στόχος του δεν είναι η υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας ή των συμφερόντων των γιατρών και της Αυτοδιοίκησης, αλλά η υστερική αντικυβερνητική ρητορεία και η προσωπική προβολή.

Έχει μείνει μόνος απ’ όλες τις εκπροσωπήσεις των γιατρών και των υπολοίπων υγειονομικών, να ζητά επί καθημερινής βάσης την παραίτηση του υπουργού Υγείας: τη μια για όλα τα δεινά της Υγείας, την άλλη για τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και τους θανάτους από τη γρίπη, την άλλη για τη δήθεν μετάθεση του κόστους του ΕΣΥ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συνιστούμε αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα.

Το Υπουργείο Υγείας υλοποιεί σταδιακά ένα συγκροτημένο σχέδιο στήριξης και αναβάθμισης της δημόσιας περίθαλψης, νομοθετεί την καθολική υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων, προωθεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, ενισχύει τις ΜΕΘ, παίρνει μέτρα κατά της διαφθοράς στο Σύστημα Υγείας, ευνοεί τη συστηματική διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς και όχι τον παραγοντισμό.

Μήπως ακριβώς εξαιτίας αυτών των πρωτοβουλιών ενοχλείται ο κ. Πατούλης;