Άγρια κόντρα μεταξύ των μαθητών της Γ’ Λυκείου του ΓΕΛ Ωρωπού και του Γ. Μαντά

Η πενθήμερη εκδρομή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, του ΓΕΛ Ωρωπού, έγινε αφορμή την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι,  για μια πρωτοφανή κόντρα με, άκρως, απρεπής χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με την εκπαιδευτική κοινότητα, μεταξύ των παιδιών και του Προέδρου της Β/μιας Σχολικής Επιτροπής Ωρωπού κ. Γιώργου Μαντά. Στο χορό της αντιπαράθεσης μπήκαν και ο επικεφαλής της «Δυναμικής Πολιτείας» κ. Γιώργος Γιασημάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άγγελος Χατζηιωάννου.

Οι μαθητές του ΓΕΛ, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Β/μιας Σχολικής Επιτροπής να συνδράμει στην εκδρομή τους, κάτι το οποίο τους είπε ότι δεν μπορεί να γίνει, καθώς κάτι τέτοιο το χαρακτήρισε παράβαση καθήκοντος. Κάτι όμως που έγινε προηγούμενα χρόνια.

Αυτό έγινε αιτία να ξεσπάσει μια αντιπαράθεση άνευ προηγουμένου μεταξύ των μαθητών και του κ. Γ. Μαντά, με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που καμία σχέση δεν  έχουν με την εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι φανερό ότι ουδείς αντελήφθη το πνεύμα των μαθητών και τις ιδιαιτερότητες στη σκέψη των νέων παιδιών. Εξέλιπε, παντελώς, ο διάλογος και η προσπάθεια κατανόησης.   Η κόντρα, δυστυχώς, εξέθεσε τη Δημοτική Αρχή. Ποτέ δεν τα βάζεις με τα παιδιά. Αναζητάς κοινούς κώδικες επικοινωνίας. Συνθέτεις δεν αντιπαρατάσσεσαι και φυσικά δεν προσβάλλεις τους μαθητές και μάλιστα μέσα στο ίδιο τους το σχολείο.

Οι μαθητές του ΓΕΛ, μετά το σφοδρό επεισόδιο, εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση, στην οποία κάνουν λόγο για «μικροπολιτική». Ακολούθησε η απάντηση του κ. Γ. Μαντά μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στο facebook, όπου αναφέρεται σε «Μια καλοστημένη παγίδα».  Στη συνέχεια οι κ.κ. Γιώργος Γιασημάκης και Άγγελος Χατζηιωάννου εξέδωσαν επιστολές, καθώς θεώρησαν ότι οι ίδιοι, αλλά και οι μαθητές του ΓΕΛ θίχτηκαν από τον κ. Γ. Μαντά.  

Ανακοίνωση 15μελούς ΓΕΛ Σκάλας Ωρωπού:

Κατά την διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του κ. Μαντά Προέδρου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ωρωπού, που αφορούσε την συνδρομή ενός χρηματικού ποσού για την πραγματοποίηση της πενθήμερης εκδρομής της τρίτης τάξης, συνέβησαν τα εξής δυσάρεστα γεγονότα.

Ο κ. Μαντάς ξεκίνησε την ομιλία του ασκώντας μικροπολιτική στα παιδιά αναφέροντας και θίγοντας τρίτους, το οποίο ποσώς απασχολεί και αφορά τους μαθητές.

Στη συνέχεια ήρθε σε αντιπαράθεση με τα παιδιά τα οποία εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν χρειάζεται να γίνονται αναφορές σε τρίτους.

Έπειτα ο κ. Μαντάς ξεκίνησε την επίθεσή του προς τους μαθητές λέγοντας οτι δεν πρέπει να ζητιανεύουμε αφού προανέφερε πως δεν μπορούσε να γίνει η συνδρομή του χρηματικού ποσού.

Ύστερα εστιαζόμενος σε τρεις συγκεκριμένους μαθητές, τους προσέβαλε με τα εξής λόγια: “ Ξέρω τι είστε και ξέρω που θα καταλήξετε”.

Τέλος ολοκλήρωσε την ομιλία του και αποχωρώντας χαρακτήρισε το Λύκειο μας ως  “κωλοσχολείο”.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν αρμόζουν στο σχολικό περιβάλλον και τέτοιου είδους πράξεις μπορούν να κριθούν από οποιονδήποτε.

Το Δεκαπενταμελές.

Γιώργος Μαντάς: Μια καλοστημένη παγίδα!!!

Την προηγούμενη Παρασκευή με δική μας πρωτοβουλία, με συνεργάτες μας, μεταξύ των οποίων ήταν και η αντιπρόεδρος κ. Λίνα Καστελλάνου-Μπρεάνου, επισκεφτήκαμε το ΓΕΛ Ωρωπού, με στόχο να ανακοινώσουμε στους μαθητές της τρίτης λυκείου ,την απόφαση της σχολικής επιτροπής να ενισχύσουμε με 600€ την 5νθήμερη εκδρομή τους.

Πριν αναφέρουμε οτιδήποτε για το πολύ ατυχές συμβάν που ακολούθησε , ενημερώνουμε ότι με έργα και όχι λόγια ,έχουμε αποδείξει εγώ και τα μέλη της σχολικής επιτροπής ,το σεβασμό μας και το αληθινό ενδιαφέρον μας στο σύλλογο γονέων , στο σύλλογο διδασκόντων και στους μαθητές του ΓΕΛ Ωρωπού!

Το εν λόγω σχολείο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, και ολοκληρώνοντας αρχές τις άνοιξης τους προγραμματισμένους εξωτερικούς ελαιοχρωματισμούς, και την ανακατασκευή του γηπέδου, θα έχουμε ολοκληρώσει σε 3, 5 χρόνια ,ότι είχαμε σχεδιάσει να πραγματοποιήσουμε στη 5ετή θητεία μας!!!

Φυσικά αυτή την αρμονική και παραγωγική σχέση μας ,κάποιοι τη φθόνησαν και αδημονούσαν να τη δηλητηριάσουν!!
Θα αποσαφηνίσω πιο κάτω, σε ποιους αναφέρομαι .

Ενημερώσαμε λοιπόν τα παιδιά ,πολύ ευγενικά ότι το ποσόν αυτό θα πληρωθεί στο ταξιδιωτικό γραφείο ,και θα εκδοθεί το νόμιμο τιμολόγιο, επ’ ονόματι της Σχολικής Επιτροπής.

Ως εδώ όλα καλά .

Ενώ περιμέναμε να ακούσουμε ένα έστω τυπικό ευχαριστώ, όπως ακούσαμε απ τους μαθητές των λυκείων Καλάμου και Καπανδριτίου, που και αυτούς χρηματοδοτήσαμε με το ίδιο ποσό ,των 600 € , αντίθετα εμβρόντητοι και απογοητευμένοι, όχι ευχαριστώ δεν ακούσαμε , αλλά αντίθετα εντελώς άδικα ,εισπράξαμε χλεύη , ειρωνικά χειροκροτήματα και γιουχαίσματα, από μερίδα των μαθητών!

Εξηγήσαμε στα παιδιά με ευγενικό τρόπο ,πριν κάποιοι σκόπιμα χαλάσουν το κλίμα, ότι οι σχολικές εκδρομές δεν επιτρέπεται να χρηματοδοτούνται από τη σχολική επιτροπή ,και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε ,σε μετρητά , γιατί το απαγορεύει ο νόμος, και η ελάσσονα αντιπολίτευση ,διά στόματος του αρχηγού της , απειλεί με τον εισαγγελέα και καιροφυλακτεί να μας καταγγείλει !

Πολύ γρήγορα έγινε αντιληπτό , ότι τα 600€ δεν ικανοποίησαν μερίδα των μαθητών!
Περίμεναν περισσότερα χρήματα, αφού κάποιοι άλλοι είχαν καλλιεργήσει αυτή τους την προσδοκία!

ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ, ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ , ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΠΙΕΖΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ , ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΞΗ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ!

Εκφράζουμε απορία και αγανάκτηση μαζί ,για τους υπεύθυνους του σχολείου, γιατί ενώ γνώριζαν ότι είχαμε κρατήσει μια έντιμη στάση ,στα επαναλαμβανόμενα αιτήματα του σχολείου τους για χρηματοδότηση των εκδρομών , και δεν ευθυνόταν η σχολική επιτροπή , εντούτοις δεν μας προστάτευσαν απ’ τους μαθητές τους που μας περίμεναν με άγριες διαθέσεις , αφού δεν είμαστε τόσο χουβαρντάδες όσο μας περίμεναν!

Το ερώτημα που θέτουμε δημόσια και είναι εύλογο , είναι για ποιο λόγο να γίνονται εκδρομές, ακόμη και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που το συνολικό κόστος ξεπερνά τις 35000- 40000€ , εν μέσω κρίσης?
Αν μπορούν να εξευρεθούν τα χρήματα με θεμιτό και νόμιμο τρόπο καλώς να γίνονται!

Αν όμως δεν επαρκούν τα χρήματα ,θα πρέπει να κατηγορηθεί ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, επειδή δεν ανταποκρίθηκε στις οικονομικές απαιτήσεις κάποιων, και πολύ περισσότερο δεν παρανόμησε για να απολαύσουν κάποιοι δωρεάν τις εκδρομές τους , όπως ανέμεναν και το είχαν σχεδιάσει ενήλικα άτομα εκτός, και πιθανόν και εντός σχολείου ???

Καταγγέλλουμε ότι κατά την εξέλιξη αυτών των πολύ δυσάρεστων γεγονότων, ένας μαθητής από την ομάδα των παιδιών που μας χλεύαζαν , έβρισε με χυδαίο τρόπο μια απ’ τις συνεργάτιδες μας , και την αποκάλεσε με την αισχρή λέξη ψώλ@!!

Η λέξη από μόνη της υποδηλώνει τις διαθέσεις που είχε η μερίδα τών μαθητών απέναντι μας , τις οποίες κάποιοι είχαν φροντίσει να υποδαυλίσουν, ώστε να μας φερθούν με εχθρότητα, αφού δεν ικανοποιήσαμε τις οικονομικές απαιτήσεις τους!!!

Αυτή η πράξη ήταν το αποκορύφωμα της κακής υποδοχής που μας επιφύλαξαν, (επαναλαμβάνω μερίδα μαθητών όχι όλοι σε καμία περίπτωση) , και καταδεικνύει τις προθέσεις και κυρίως το κλίμα που υπήρξε στη συνάντηση .
Το συμπέρασμα είναι ότι δυο τρείς μαθητές αρχικά, (μεταξύ αυτών και παιδιά δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης), ήταν αυτοί που υποκίνησαν και τους άλλους εναντίον μας.

Ο υβριστής μαθητής παραπέμφθηκε από το διευθυντή για 2ήμερη αποβολή, κάτι που δεν έγινε , αφού η συγκεκριμένη κυρία δείχνοντας ανωτερότητα , παρακάλεσε να μην τιμωρηθεί, αφού εντωμεταξύ της ζήτησε συγγνώμη.

Ομολογώ ότι μετά τις απρεπέστατες λέξεις και την υποκινούμενη εχθρική συμπεριφορά , θύμωσα και είπα στη μερίδα των μαθητών , ότι το σχολείο μερικοί το καταντήσατε…. Κωλοσχολείο!!
Λίγο αργότερα ζήτησα συγνώμη από τους μαθητές, για το χαρακτηρισμό!

Η αντιμετώπιση μας από μερίδα του 15μελούς ήταν ότι χειρότερο έχουμε αντιμετωπίσει από 17 χρονα παιδιά, τα 3 χρόνια που υπηρετούμε την εκπαίδευση του δήμου Ωρωπού!

Εισπράξαμε μια αχαρακτήριστη και άδικη συμπεριφορά ,και αποχωρώντας απογοητευμένοι από το σχολείο , ως διά μαγείας κατέφτασαν μαινόμενοι οι κ.κ. Γιασημάκης Γιώργος και Χατζηιωάννου Άγγελος, οι οποίοι με φωνές , και απειλές προσπάθησαν να μας εκφοβίσουν με τις γνωστές μεθόδους του τραμπουκισμού!

Φυσικά οι μέθοδοι αυτοί μόνο γέλιο μας προκάλεσαν!

Προσήλθαν όλως τυχαίως, οι καλοί συνάδελφοι ,να ολοκληρώσουν το σχέδιο που είχαν προετοιμάσει με διπλό στόχο:

Αφενός να μάς εξωθήσουν με την προτροπή τους , ” δώστε τα χρήματα στα παιδιά” , να παρανομήσουμε, και αμέσως να μας καταγγείλουν στον εισαγγελέα , για παράβαση καθήκοντος …αν δίναμε τα χρήματα .

Αφετέρου να μας απαξιώσουν στα μάτια των μαθητών , καθηγητών και γονέων, και των δημοτών μας που μας παρακολουθούν και επικροτούν το έργο μας, αν δε δίναμε τα χρήματα !!!

Καταλήγοντας:

Θεωρούμε ότι κάποιοι στη μανία τους να ενοχοποιήσουν ανθρώπους , έχοντας την άρρωστη φιλοδοξία , εκμεταλλεύτηκαν ακόμη και τα παιδιά ,ώστε να φανούν αρεστοί αυτοί και ανεπιθύμητοι εμείς !

Κατά κοινή ομολογία συκοφαντούν, απειλούν χρησιμοποιούν ψεύτικα προφίλ, και σήμερα
εκμεταλλεύτηκαν με τον πιο δόλιο τρόπο , μια μαθητική εκδρομή, εκμεταλλεύτηκαν τα ίδια τους τα παιδιά , σκηνοθέτησαν το συμβάν, και πίστεψαν ότι θα πέσουμε στην παγίδα που είχαν ετοιμάσει .

Δηλαδή είτε δώσουμε , είτε δεν δώσουμε τα χρήματα , να το εκμεταλευτούν προς όφελος τους!!

Μάλιστα όταν είπαμε στον κύριο Γιασημάκη, να μας υποδείξει εκείνος τον τρόπο της πληρωμής με μετρητά, και τον άνθρωπο που θα δεχτεί να εκδώσει το εικονικό τιμολόγιο, φυσικά δεν τόλμησε να μας προτείνει ,αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι μας ζητούσε να πράξουμε κάτι παράνομο.

Οποίος στήνει παγίδες και απειλεί συνεχώς με τον εισαγγελέα ας προσέχει , γιατί η ζωή μας δίδαξε πως ότι κακό εύχεσαι σε βρίσκει!!!

Μαντάς Γιώργος

Πρόεδρος δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Ωρωπού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Γιώργος Γιασημάκης: Πως να κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Άγγελος Χατζηιωάννου: Η ελπίδα του τόπου για σας δεν έχει καμία αξία!

 

 

Comments are closed.