Άγρια κόντρα Ντόρας Μπακογιάννη-Νίκου Κοτζιά

23.11.2015

Το βιογραφικό του υπουργού  εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά έγινε αντικείμενο σφοδρής διαμάχης με την Ντόρα Μπακογιάννη στην Επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής.

Η κα Μπακογιάννη αμφισβήτησε έντονα το βιογραφικό του κ. Κοτζιά και πιο συγκεκριμένα το γεγονός ότι ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, της Οξφόρδης και του Μαρβούργου.

«Είμαι εν αναστολή καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πειραιά και πουθενά αλλού. Στα 3 ξένα πανεπιστήμια έχω διδάξει με διαφορετικό αντικείμενο κάθε φορά» είπε ο κ. Κοτζιάς για να συμπληρώσει:

«Έχει απωθημένο έρωτα μαζί μου η κυρία Μπακογιάννη… έχετε καταπιεσμένο έρωτα αλλά εγώ δεν θα ανταποκριθώ ούτε στην εχθρότητά σας».

«Πες μας αν είσαι καθηγητής σε αυτά τα πανεπιστήμια για να γραφεί στα πρακτικά» επέμεινε η κ. Μπακογιάννη με αποτέλεσμα ο κ. Κοτζιάς να απαντήσει εκ νέου:

«Οι κύριοι που υπερασπίζετε και οι οποίοι με ύβρεις λένε ότι τάχα δεν δίδασκα στα πανεπιστήμια, λέγεται ότι είναι άνθρωποι της οικογένειάς σας. Δεν πρόκειται να απαντήσω σε στιλ ανακρίσεων. Οι άνθρωποί σας μου έχουν πει πιο σκληρά πράγματα. Το επόμενο στάδιο θα είναι αθλιότητες για την προσωπική μου ζωή. Αυτοί καταδικάστηκαν από το δικαστήριο το 2013. Τις τελεσίδικα καταδικασμένες συκοφαντίες τους τις αναπαράγετε και τις υιοθετείτε».

«Καταδικάστηκε επειδή σας είπε «σταλινικό». Εγώ θέλω να μου πείτε αν είστε καθηγητής στο Χάρβαρντ και Οξφόρδη. Ναι ή όχι;» τόνισε εκ νέου η κ. Μπακογιάννη, ενώ πολλές φορές ο κος Κοτζιάς την αποκαλούσε «κυρία Ντόρα» με τον Πρόεδρο της Επιτροπής να τονίζει:

«Αφήστε και εσείς την κυρία Μπακογιάννη. Μάλλον, έχετε και εσείς απωθημένο έρωτα».

Η κινέζικη παροιμία του Κοτζιά

Ο κ. Κοτζιάς σχολίασε την επίθεση Μπακογιάννη με μία κινέζικη παροιμία: «Πιο δύσκολα από το να επιλέγει κανείς φίλους, είναι να επιλέγει εχθρούς. Δεν θα σας επιλέξω για εχθρό κυρία Ντόρα μου».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοτζιάς κέρδισε δικαστική διαμάχη με την Athens Review του Μανώλη Βασιλάκη που τον είχε χαρακτηρίσει «σταλινικό» και αμφισβητούσε τους πανεπιστημιακούς τίτλους του. Η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι τα τρία πανεπιστήμια με επιστολές τους αρνούνται πως υπήρξε καθηγητής τους.

«Δεν υπάρχουν τέτοιες απαντήσεις», είπε ο κ. Κοτζιάς και την κατηγόρησε για επανάληψη των συκοφαντιών.

«Αδιάβαστος ο Τσίπρας στην Τουρκία»

Ωστόσο η επίθεση της Ντόρας Μπακογιάννη στον κ. Κοτζιά είχε ξεκινήσει από το θέμα της τρομοκρατίας.

«Η Ελλάδα με τον κύριο Καμμένο αλλά δυστυχώς και με εσάς προσωπικώς έκανε δηλώσεις ότι θα υπάρξουν τζιχαντιστές σε ολόκληρη την Ευρώπη» ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη απευθυνόμενη στον υπουργό και συνέχισε:

«Η εικόνα ενός υπουργού Εξωτερικών, που τη μία μιλάει για τζιχαντιστές μαζί με τον υπουργό Άμυνας και την άλλη μέρα προσπαθεί να πείσει ολόκληρη την Ευρώπη ότι η τρομοκρατία είναι άσχετη με το προσφυγικό, είναι σημαντική».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος είπε: «Είναι ντροπή σας να παίζετε το παιχνίδι των ξένων».