Άγριος καβγάς στο Δ.Σ. Τανάγρας για δημόσια ανάρτηση κατά των Αρβανιτών

Άγριος καβγάς ξέσπασε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τανάγρας, της 14ης Μαρτίου, μεταξύ  των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας  και του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τη Δημοτική Παράταξη «Ο Δήμος στους Πολίτες» κ. Γ. Ανδρουλιδάκη.

Αιτία της ασυνήθιστα έντονης αντιπαράθεσης ήταν η ανάρτηση του κ. Ανδρουλιδάκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook,  όπου με αχαρακτήριστες εκφράσεις καταφέρονταν  κατά των Αρβανιτών. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων απαράδεκτων και αισχρών «κοσμητικών» τους χαρακτήριζε «Αλβανίτες», «Βλάχους» κι ότι «βρωμάνε με ποδάκλα». Ενώ σε άλλη ανάρτησή του εξαπέλυε επίθεση κατά της πρώην Αντιδημάρχου Οινοφύτων κας Γ. Καμπιώτου-Λιάπη για δήθεν  αγορά οικοπέδου αξίας άνω των 200 χιλιάδων ευρώ από συμπέθερό της.

Ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Βουγέσης, λίγο πριν τη λήξη του Συμβουλίου, πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στην εν λόγω ανάρτηση την οποία και διάβασε στο Σώμα, καταγγέλλοντας τον συντάκτη του και ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για ποινική δίωξη του κ. Ανδρουλιδάκη. Παράλληλα ο κ. Βουγέσης  κατήγγειλε και τον επικεφαλής του Συνδυασμού «Ο Δήμος στους Πολίτες» κ. Λ. Μαυράκη, ο οποίος φιλοξένησε τον κ Ανδρουλιδάκη, ζητώντας του να πάρει, ευθέως, θέση και να αποκηρύξει τη σχετική, προσβλητική για μια ολόκληρη περιοχή, ανάρτηση. Ενώ ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί και νομικά κατά του συντάκτη του κειμένου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τανάγρας κ. Γ. Γκίνης όπως και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και απλοί πολίτες  με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι και να οξυνθεί επικίνδυνα το κλίμα, οι οποίοι ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο  να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να προστατεύσει τους Αρβανίτες.

Αλλά και η κα Γ. Καμπιώτου εξεμάνη με την ανάρτηση του κ. Ανδρουλιδάκη την οποία όμως κόσμια και με επιχειρήματα χαρακτήρισε φρικτό ψέμα , καθώς δεν υπάρχει καμία αγορά επί των ημερών της οικοπέδου στην περιοχή των Οινοφύτων.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Β. Περγάλιας πήρε το λόγο και αφού καταδίκασε το προσβλητικό δημοσίευμα, επιβεβαίωσε τα λεχθέντα της κας Καμπιώτου επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο ήταν να αγοραστεί κατά το παρελθόν και ο ιδιοκτήτης του αρχικά ζητούσε άνω των 200 χιλιάδων ευρώ, εν συνεχεία έπεσε στις 57 χιλιάδες αλλά ο Δήμος δεν μπορούσε να το αγοράσει γιατί ο Επίτροπος δεν επέτρεπε την αγορά σε αυτό το χρηματικό ύψος, καθώς ζητούσε να αγοραστεί στην αντικειμενική αξία κάθε στρέμματος δηλ 500-1000 ευρώ κάτι το οποίο δεν αποδέχτηκε ο πωλητής και το θέμα έκλεισε εκεί.