Άγριος ξυλοδαρμός κατά του Βασίλη Οικονόμου από αγνώστους

16.12.2015

Ομάδα 10 αγνώστων με κράνη επιτέθηκε στον Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου και τον χτύπησε την ώρα που έτρωγε σε γνωστό εστιατόριο των Εξαρχείων, στην οδό Βαλτετσίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι άγνωστοι πλησίασαν τον κ. Οικονόμου και τον ρώτησαν αν είναι πράγματι αυτός. Ο ίδιος το αρνήθηκε, αλλά η αγριεμένη ομάδα είχε ήδη ξεκινήσει να τον χτυπάει.

Μετά την άγρια και αιφνιδιαστική επίθεση, οι άγνωστοι εξαφανίστηκαν και ο κ. Οικονόμου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». 

Ο απρόσμενος ξυλοδαρμός του Βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ. παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία με τις χθεσινές επιθέσεις εναντίων ελεγκτών του ΗΣΑΠ αλλά και αντρών της ομάδας Δίας.

Η χθεσινή επίθεση εναντίον των αστυνομικών, έγινε μετά από την ολοκλήρωση πορείας αναρχικών στη Βικτώρια, από άγνωστους νεαρούς που φορούσαν επίσης κράνη και στράφηκαν κατά της ομάδας ΔΙΑΣ, αφού αποκόπηκαν από τους υπόλοιπους διαδηλωτές, ενώ λίγο αργότερα ομάδα παρόμοιων νεαρών επιτέθηκε σε 3 ελεγκτές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.