Άγριο δάγκωμα σκύλου στο μάτι 10χρονου από το Μαρκόπουλο Ωρωπού-Νοσηλεύεται παλεύοντας για την όραση του

Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε δεκάχρονο αγοράκι, την περασμένη Τετάρτη, στην πλατεία Μαρκοπούλου, προκαλώντας του σοβαρό τραυματισμό στο μάτι.

Το παιδί αιμόφυρτο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου και υπεβλήθη σε τρίωρη χειρουργική επέμβαση, καθώς το τραύμα ήταν πολύ σοβαρό με κίνδυνο να χάσει το μάτι του.

Οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν το μάτι του παιδιού, ενώ ακόμα παρακολουθούν την μετεγχειρητική εξέλιξη του τραύματος για να διαπιστώσουν κατά πόσο έχει επηρεαστεί ή όχι η όραση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγοράκι έπαιζε μαζί με άλλα παιδιά στην Πλατεία Μαρκοπούλου, το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν δέχθηκε την μανιασμένη επίθεση του αδέσποτου σκυλιού, χωρίς το αγόρι να έχει προκαλέσει το ζώο.

Αυτή τη στιγμή ο δεκάχρονος νοσηλεύεται ακόμα για την αποκατάσταση της όρασης του και είναι σε θεραπείες με ενδοφλέβιες αντιβιώσεις προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μόλυνσης από το δάγκωμα.

Στην περιοχή του Δήμου Ωρωπού βρίσκονται πάρα πολλά αδέσποτα σκυλιά, τα οποία οι Φιλοζωικές Οργανώσεις και η Επιτροπή Αδέσποτων του Δήμου προσπαθούν να περιθάλψουν, να στειρώσουν και να φροντίσουν για την υιοθεσία τους.

Τα περισσότερα είναι ακίνδυνα και φιλικά προς τους ανθρώπους. Δυστυχώς όμως υπάρχουν τόσα πολλά αδέσποτα που ανάμεσα τους μπορεί να υπάρχουν και κάποια επιθετικά. Η λύση δεν είναι η επιθετικότητα των ανθρώπων προς όλα τα δέσποτα ή οι φόλες, αλλά η προγραμματισμένη και υπεύθυνη αντιμετώπιση τους.

Παρόλες τις προσπάθειες του Δήμου να εξασφαλίσει ειδικά προγράμματα και κονδύλία, ώστε να έχει υπό έλεγχο το πρόβλημα με τα αδέσποτα, το πρόβλημα παραμένει αν δεν αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα.  Ο Δήμος και η Επιτροπή για τα Αδέσποτα δεν έχει τη δυνατότητα από μόνη της να δώσει λύσεις αν δεν υπάρχει και η συμμετοχή των ανθρώπων που συνηθίζουν να “πετούν” τα δεσποζόμενα ζώα τους, ή τις γέννες τους, στον δρόμο.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ωρωπού κ. Στέλιος Σαμαράς και η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Καλάμου κ. Ράνια Σιδερίδη, επικοινώνησαν με την “Άποψη τώρα” και εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στην οικογένεια του τραυματισμένου παιδιού. Επίσης δήλωσαν ότι δεν ενημερώθηκαν από κανέναν για το θλιβερό συμβάν, παρά το διάβασαν από το site. Παρακαλούν την οικογένεια ή όποιον ήταν αυτόπτης μάρτυς στο συμβάν, να τους υποδείξει πιο ήταν το σκυλί που επιτέθηκε, ώστε να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Σε περίπτωση ανάλογων περιστατικών το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 22950 35110.