Άδωνις Γεωργιάδης: Έκκληση για ντιμπέιτ των τεσσάρων υποψηφίων

1.11.2015

Δύο Εθνικές Συνδιασκέψεις και ντιμπέιτ μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία της νέας Δημοκρατίας  ζήτησε  ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα στείλει επιστολή στους άλλους υποψήφιους και θα αναφέρει ότι δέχεται  την πρόταση του Β. Μεϊμαράκη -την οποία θεωρεί σωστή-  μέχρι τις 22 Νοεμβρίου να έχουν γίνει οι δυο εθνικές συνδιασκέψεις.

Υποστήριξε ότι «Αν αυτό που έγραψε η Huffington Post είναι ψευδές, να βγάλει ανακοίνωση ο Β. Μεϊμαράκης γιατί με προσβάλλει αυτό, ότι δηλαδή αρνείται να μιλήσει με τους άλλους τρεις υποψήφιους. Αποκλείεται ο Β. Μεϊμαράκης να έχει πει κάτι τέτοιο».

Παράλληλα έκανε έκκληση στον ΣΚΑΙ να καλέσει τους τέσσερις υποψηφίους και αν δεν θέλει ο Β. Μεϊμαράκης ας μην έρθει. Η διαδικασία, όπως εξελίσσεται, δεν είναι δίκαιη.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι «Θα έπρεπε να έχει προηγηθεί συνέδριο στη Ν.Δ. και μετά να γίνει εκλογή αρχηγών. Η Ν.Δ. έχει σταθερή ιδεολογία, αλλά χρειάζεται να βρει έναν μη φοβικό τρόπο για να προβάλλει τις ιδέες της. Δεν χρειάζεται να προσεγγίσουμε κανένα μεσαίο χώρο για να πάρουμε την εξουσία. Χρειάζεται να κατέβουμε στην κοινωνία και να ενωθούμε με το λαό. Να πούμε στον ελληνικό λαό ότι αν εμπιστευτεί τη Ν.Δ. θα γίνει καλύτερη η ζωή του. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από την τρόικα».

Χαρακτήρισε τον εαυτό του ως φιλελεύθερο πολιτικό και πρόσθεσε με έμφαση «δεν είμαι ακροδεξιός. Αυτό έχει αποδείξει η πολιτική μου στην πράξη. Η δεξιά υπερασπίζεται την ελευθερία. Αν σου αρέσει η Ν.Δ. όπως είναι, δηλαδή αν θεωρείς ότι είναι σωστή η οργανική της δομή, ότι δουλεύουν σωστά οι ΝΟΔΕ, οι τοπικές, ότι το μήνυμά της περνάει στην κοινωνία, τότε ψηφίζεις αυτόν που είναι τώρα αρχηγός».