Άδωνις Γεωργιάδης: «Σέβομαι τον Μεϊμαράκη»

25.11.2015

Επιμένει στη διοργάνωση Εθνικής Συνδιάσκεψης ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλάζοντας ρότα σήμερα και λέγοντας ότι ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης δεν ευθύνεται για το φιάσκο της Κυριακής υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι ποτέ δεν ζήτησε την παραίτησή του.

Μιλώντας στη εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΙ ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι «Σε μια εκλογική αναμέτρηση οι συνυποψήφιοι μου θα τονίσουν αυτά που θεωρούν αρνητικά για τον «αντίπαλό τους».

Αναφερόμενος στις Εθνικές Συνδιασκέψεις είπε «Είχαμε πει ότι θα κάνουμε συνδιάσκεψη και είχαν συμφωνήσει και ο Μεϊμαράκης και ο Τζιτζικώστας για την τελευταία εβδομάδα -που ήταν προσχηματικό- γιατί την τελευταία εβδομάδα είχαμε όλοι υποχρεώσεις. Τώρα που έχουμε παραπάνω χρόνο μπορούμε να κάνουμε παραπάνω από μία εθνική συνδιάσκεψη. Δεν ήταν χθες ο Μεϊμαράκης, αλλά το έχει δεχτεί στο παρελθόν γιατί όχι τώρα; Έχω ζητήσει να γίνει συνεδρίαση της πολιτικής μας επιτροπής».

Εμφανίστηκε δε εχθρός της συνωμοσιολογίας, υπογραμμίζοντας ότι «Η συνωμοσιολογία γενικά  μου φέρνει απέχθεια. Είσαι σε ένα κόμμα, αν αρχίσεις να λες ότι υπήρχε δόλος θα πρέπει μετά να πεις και ποιος το έκανε  κι να αρχίσουμε μια τέτοια κουβέντα –με όλο το σεβασμό στην Ν. Μπακογιάννη- δεν θα μείνει τίποτα όρθιο».

Κι απευθυνόμενος στη κα Μπακογιάννη  σημείωσε «Θέλω να πω στην Μπακογιάννη, ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή τώρα μετά από  6 χρόνια να έρθει  να μας πει τη στενοχώρια της».

Ενώ εξέφρασε τη συμπάθεια του για τον κ. Μεϊμαράκη λέγοντας «Δεν είχα ζητήσει την παραίτηση Μεϊμαράκη και θεωρώ ότι αυτές τις 2 μέρες δούλεψε λίγο εν θερμώ. Δεν ήταν ο Μεϊμαράκης υπεύθυνος για το φιάσκο της Κυριακής. Μην του το φορτώσουμε. Προσωπικά δεν αισθάνομαι ότι ξεκατινιάσθηκα με τον Μεϊμαράκη (ΕΝΙΚΟΣ), του μίλησα με πολύ μεγάλη ευγένεια. Σέβομαι τον Μεϊμαράκη. Στο βασικό του επιχείρημα ότι οι νεόφερτοι θα πρέπει να σκέφτονται το ύφος που μιλάνε σε μας τους παλιότερους δέχομαι το επιχείρημα.  Προσπάθησα σε όλη αυτή την περίοδο να τηρήσω αυτόν τον κώδικα συμπεριφοράς αν ξέφυγα, να ζητήσω και συγγνώμη».

Η ΝΔ την επόμενη ημέρα  θα πάει καλύτερα.

Ερωτηθείς ο κ. Γεωργιάδης για το εάν κινδυνεύει η ενότητα του κόμματος είπε «Δεν  πιστεύω ότι κινδυνεύει η ενότητα της ΝΔ από το πρόσωπο του αρχηγού. Αν ισχυροποιηθεί η ΝΔ κανείς  δεν θα θέλει να φύγει από ένα μεγάλο  κόμμα. Αν η παρακμή συνεχιστεί, τότε  σε κάποιο σημείο θα υπάρχει θέμα με την ενότητα υπό την έννοια ότι σε ένα πολιτικό σχηματισμό που μαραζώνει πολλοί μπορεί να θεωρήσει  ότι έχει άλλες  πολιτικές  φιλοδοξίες».