Άδωνις Γεωργιάδης: «10 Ιανουαρίου θα είμαι ο αρχηγός της ΝΔ διότι πρέπει να είμαι»

5.12.2015

Δεύτερο γύρο βλέπει ο Άδωνις Γεωργιάδης για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον οποίο είναι απόλυτα βεβαίως ότι θα τον κερδίσει.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στη πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ  είπε ότι «10 Ιανουαρίου θα είμαι ο αρχηγός της ΝΔ διότι πρέπει να είμαι.»

Ενώ αναφέρθηκε και στον άμεσο τρόπο λειτουργίας του κόμματος λέγοντας «Την πρώτη εβδομάδα θα φτιάξουμε σκιώδη κυβέρνηση στη βουλή κατά τα πρότυπα της Βρετανικής αντιπολίτευσης. Μια φορά το μήνα αυτή η σκιώδης κυβέρνηση θα συνεδριάζει σε διαφορετικό νομό της χώρας για να μπορούμε να προβάλουμε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος».

Αναφερόμενος στο τρόπο που θα πρέπει να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία είπε ότι «Η ΝΔ δεν πρέπει να ψηφίσει κανένα μέτρο που είναι αντίθετο στην ιδεολογία της όπως η αύξηση των φόρων και κανένα μέτρο που δεν θα λάμβανε ως κυβέρνηση αν δεν μας είχαν ρίξει πέρυσι».

Και πρόσθεσε «Πράγματι το καλοκαίρι ο κος Μεϊμαράκης είπε ότι δεν ψηφίζουμε τα μέτρα, ψηφίζουμε μόνο να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ αλλά οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού μας λέει συνέχεια ότι το έχετε ψηφίσει. Το μνημόνιο το δικό μας είχε μεταρρυθμίσεις ιδιωτικοποιήσεις και μείωση φόρων. Δεν είναι η ίδια πολιτική, είναι η ακριβώς αντίθετη».

Για την υπόθεση Μητρόπουλου είπε ότι «Είναι εξαιρετικά περίεργο στα δικά μου μάτια ότι μια υπόθεση, όπως του κ. Μητρόπουλου, 15 ετών, ξαναβγήκε στην επιφάνεια όταν άρχισε σταθερά ο Α. Μητρόπουλος να ξεμπροστιάζει τη κυβέρνηση για την άθλια διαπραγματευτική της τακτική. Δύσκολα μπορεί να πιστέψει κάποιος ότι δεν έχει παίξει ρόλο εκ μέρους του η καταψήφιση του μνημονίου».

Και για την υπόθεση του πόθεν έσχες του κ. Σταθάκη που στον στέλνει στον εισαγγελέα αναρωτήθηκε «Για τον κ.. Σταθάκη που η υπόθεση πόθεν έσχες τον στέλνει στον εισαγγελέα έχει κάνει κάποια δήλωση η κα Γεροβασίλη ή ο κος Τσίπρας;

Ως αρχηγός της ΝΔ μετά τις 10 Ιανουαρίου θα πάρω το λόγο και θα στριμώξω τον κ. Τσίπρα διότι κάποιος πρέπει επιτέλους να τον στριμώξει. Δε μπορεί να έχει γίνει από προχθές το βράδυ το θέμα Σταθάκη και ακόμα η ΝΔ να μην έχει ζητήσει την παραίτηση του κ. Σταθάκη»

Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία υποστήριξε ότι «Η ΝΔ δεν έχει συνιστώσες. Εδώ έχουμε εσωκομματική διαδικασία εκλογής αρχηγού, όταν με το καλό λήξει θα είμαστε όλοι μαζί μην ανησυχεί κανείς για την ενότητα της ΝΔ  Εγώ είμαι κατά της εσωστρέφειας. Δεν είναι τώρα η στιγμή να κατηγορεί ο ένας νεοδημοκράτης τον άλλο. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας, αντίθετα αντίπαλος μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλω καθαρές κουβέντες από όλους τους υποψηφίους ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται η ΝΔ όσο και αν πιεστεί να παράσχει βοήθεια για να επιβιώσει η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα διότι πρέπει να φύγει».