Άδωνις προς Παππά: «Να βγάλει τη στολή της χούντας…» – Παππάς: «Να πάρει θέση ο Μητσοτάκης»

1.2.2016

Οξύτατη φραστική επίθεση στον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά εξαπέλυσε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στα Παραπολιτικά Fm με αφορμή τις άδειες των καναλιών. καλώντας “να βγάλει τη στολή της χούντας και να γίνει ένας κανονικός Ευρωπαίος πολιτικός”.

Ο  αντιπρόεδρος και βουλευτής της ΝΔ, κος Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm είπε πως “θέλει πάρα πολύ να αδειοδοτηθούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί και να μπουν καθαροί κανόνες και να μπει και μια τάξη”. “Είμαι πολύ υπέρ σε όλο αυτό, απλώς δεν είμαι καθόλου υπέρ ότι αυτό πρέπει να το κάνει ο κ. Παππάς” τόνισε αναφερόμενος στο τηλεοπτικό τοπίο.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι “όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν χωρίς άδεια αυτή τη στιγμή γιατί ο κ. Παππάς δεν έκανε αυτό που κάναν όλοι οι προηγούμενοι. Ένας λόγος παραπάνω για να μην εμπιστευόμαστε τον κ. Παππά”.

“…Δεν σημαίνει ότι ο υπουργός κάνει ότι γουστάρει γιατί δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρας λέγοντας στην κα Κωνσταντοπούλου ότι μόνο μια χούντα μας σώσει αν στο μυαλό του είχε μια χούντα με τον Παππά και τον ίδιο επικεφαλής … Εάν στο μυαλό τους είχαν μια τέτοιου τύπου δικτατορία ευτυχώς η συμμετοχή μας στην ΕΕ μας προστατεύει από αυτούς τους ανθρώπους . Άρα ναι μεν τυπικά δεν έχουν ανανεωθεί οι άδειες γιατί δεν το έκανε ο κ. Παππάς επειδή όμως η διοίκηση έχει συνέχεια να πούμε στους εργαζομένους στα Μέσα να μην ανησυχούν ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, δεν κινδυνεύουν, ένα δικαστήριο θα έκρινε ως αβλεψία του υπουργού γιατί για να καταργήσεις τις προηγούμενες άδειες πρέπει να  φτιάξεις τις επόμενες  αυτό δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή γιατί δεν υπάρχει ΕΣΡ άρα όλη η ιστορία του κ. Παππά πάει περίπατο” συνέχισε προσθέτοντας: “H ΝΔ κατέθετε την Παρασκευή τροπολογία στη Βουλή που λέει ψηφίστε να πάει όλη η διαδικασία της αδειοδοτήσεως στο ΕΣΡ και αύριο το πρωί θα καταθέσουμε και ονόματα για να προχωρήσει η διαδικασία και να γίνει αδειοδότηση”.

Ερωτηθεις εάν η ΝΔ  υπερασπίζεται τους καναλάρχες ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η ΝΔ υπερασπίζεται την ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα. “Δεν θέλουμε την ελευθερία του λόγου να την καθορίσει ο κ. Παππάς” τόνισε και υπογράμμισε στη συνέχεια.  “Ο κ. Παππάς εκτός  όλων των άλλων είναι και άσχετος. Έχει αναγορεύσει σε πρώτης προτεραιότητας ζήτημα ένα δευτερεύον ζήτημα. Η τεχνολογία ευτυχώς έχει ξεπεράσει… τύπους Παππά άρα ο κ. Παππάς ας βγάλει τη στολή της χούντας τώρα και να γίνει ένας κανονικός Ευρωπαίος πολιτικός”.

 Το πήρε πίσω ο Άδωνις μετά την αντίδραση του Παππά να πάρει θέση ο Μητσοτάκης

 Να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί τις απόψεις του Άδωνι Γεωργιάδη, κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει εκφραστεί υπέρ της δικτατορίας, γεγονός που τον καθιστά ενδεχομένως τον πιο γνωστό υποστηρικτή αυτών των απόψεων», δήλωσε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Προφανώς, τον έχει αποθρασύνει το γεγονός ότι μετακινήθηκε από την προθήκη στη διοίκηση της ΝΔ.

Δεν περιμένουμε από τον κ. Γεωργιάδη να βάλει φρένο στη γλώσσα του. Δεν περιμένουμε να γνωρίζει την ιστορία αυτών στους οποίους απευθύνεται.

Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει εάν υιοθετεί αυτές τις απόψεις».

Στο μεταξύ και μετά τις δηλώσεις Παππά, στις οποίες καλούσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να λάβει θέση σχετικά με τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, ο κ. Γεωργιάδης με μία σειρά αναρτήσεών του στο Twitter δηλώνει ότι αποσύρει το σχόλιό του περί στρατηγού και Χούντας «επειδή στην πολιτική πρέπει να έχουμε ανθρωπιά (…) για ιστορικούς λόγους».

«Επειδή στην πολιτική πρέπει να έχουμε ανθρωπιά, αποσύρω το σχόλιο περί Στρατηγού και Χούντας για τον Νίκο Παππά για ιστορικούς λόγους, αλλά τον καλώ να δεχθεί την πρότασή μας για να αναλάβει το ΕΣΡ όλη την διαδικασία, όπως είναι και το σωστό».

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε tweet έγραψε: «Η δήλωσή μου για τον Νίκο Παππά ήταν πριν την ανακοίνωση του. Πότε ακριβώς έχω εκφραστεί εγώ υπέρ της Χούντας; Ντροπή!».