Άκαρπες οι δύο προκηρύξεις για Διευθυντή στο Δευτεροβάθμιο Ειδικό Σχολείο Ωρωπού

 

Άκαρπες απέβησαν δύο προκηρύξεις για την θέση του Διευθυντή στο Ειδικό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ωρωπού.

Κατά  τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της 13ης Νοεμβρίου, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Μιχάλης Χασιώτης ζήτησε να ενημερωθεί γιατί ακόμη δεν λειτουργεί το Ειδικό Σχολείο.

Ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας  κ. Γιώργος Μαντάς ενημέρωσε το Σώμα ότι το θέμα της λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου, το οποίο ονόμασε «Σχολείο Αγάπης», το αντιμετωπίζει, πλέον, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορειοανατολικής Αττικής, καθώς από τις 30 Οκτωβρίου το σχολείο έχει παραδοθεί σε αυτή.

Ο κ. Γ. Μαντάς επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής έγιναν δύο προκηρύξεις για την πλήρωση της θέσης του Διευθυντή οι οποίες απέβησαν άκαρπες. Η πλήρωση της θέσης είναι καθοριστικής σημασίας για να λειτουργήσει το σχολείο, καθώς ο Διευθυντής θα το οργανώσει και θα το στελεχώσει.

Και πρόσθεσε ότι «Εμείς θέλουμε να λειτουργήσει το σχολείο. Από τον Αύγουστο δουλέψαμε εντατικά για να μετατρέψουμε ένα χώρο ο οποίος είχε λεηλατηθεί και καταστραφεί  σε σχολείο σύμφωνα με τις προδιαγραφές που προβλέπει η νομοθεσία.

Κάναμε σημαντικές αλλαγές στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο και σήμερα το σχολείο είναι ένα στολίδι για τον Ωρωπό έτοιμο να φιλοξενήσει τους μαθητές.

Ενώ τόνισε ότι ο χώρος είναι υπέρ αρκετός για να φιλοξενήσει τους μαθητές, που σημαίνει ότι ο χώρος δεν αποτελεί, πλέον, ζήτημα για την στέγαση του σχολείου».

Μάλιστα επεσήμανε ότι για να γίνει το σχολείο, που ήταν διακαής επιθυμία πολλών οικογενειών, εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι. Πρωτίστως, ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Ρούσσης ο οποίος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κα Ανδριάννα Αλεξανδράτου, και,  βεβαίως, η συγγραφέας κα Μαίρη Κασαμπαλάκου της οποίας ήταν η ιδέα καθώς και πολλοί εθελοντές.

Από την πλευρά του Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χασιώτης είπε ότι «Το σχολείο δεν λειτουργεί γιατί υπήρξε καθυστέρηση και οι μαθητές έχουν εγγραφεί σε άλλα σχολεία».