“Άκυρος” ο προϋπολογισμός 2017 του Δήμου Ωρωπού

Επανέρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού ο προϋπολογισμός χρήσης 2017, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε πολλά σημεία σε κωδικούς τα οποία έπρεπε να διορθωθούν και γι αυτό τον «ανέπεμψε προς αναμόρφωση»

Αυτό συνέβη μετά την ένσταση την οποία είχε υποβάλει  η Δημοτική Παράταξη του κ. Γ. Γιασημάκη «Δυναμική Πολιτεία» προς την Αποκεντρωμένη  Διοίκηση Αττικής. Μετά από αυτή την εξέλιξη και, παρά τις διευκρινήσεις τις οποίες εκλήθη να δώσει η Δημοτική Αρχή, ο προϋπολογισμός θα συζητηθεί εκ νέου μέσα στην επόμενη εβδομάδα, καθώς ο Δήμος Ωρωπού είναι ο μοναδικός στην επικράτεια που δεν έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό και ο χρόνος λειτουργεί αντίστροφα για την προώθηση του έργου που έχει εξαγγείλει η παρούσα Δημοτική Αρχή.

Ο προϋπολογισμός είχε συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης Δεκεμβρίου εν μέσω σκληρής αντιπαράθεση, με εκατέρωθεν βολές αλλά και καταγγελίες, μεταξύ του Δημάρχου Ωρωπού  Θ. Ρούσση και του επικεφαλή της Δημοτικής παράταξης «Δυναμική Πολιτεία» Γ. Γιασημάκη.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης είχε χαρακτηρίσει  τον νέο προϋπολογισμό, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος στην ιστορία του Δήμου, «ως άκρως αναπτυξιακό, με έντονα τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής προστασίας. Το ύψος του ανέρχεται στα 44,3 εκατ. ευρώ».

Και είχε υποστηρίξει  ότι «η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να επαναφέρει τα οικονομικά του Δήμου σε μια σωστή βάση, ώστε ο Δήμος να μπορεί να λειτουργεί  εύρυθμα,  καθώς υπήρχαν κενά από παλαιότερες χρήσεις».

Ενώ επίσης είχε επισημάνει ότι «Το τεχνικό πρόγραμμα συνολικά ανέρχεται στα 24 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 8 εκατ. ευρώ προέρχονται από το Δήμο και τα 15 εκατ. από τα προγράμματα της Περιφέρειας και του ΕΣΠΑ. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται έργα όπως το αποχετευτικό του Καπανδριτίου, ο Βιολογικός καθαρισμός του Ωρωπού, η προγραμματική συμφωνία για τη μελέτη του οποίου θα υπογραφεί με την Περιφέρεια το αμέσως προσεχές διάστημα ύψους 500 χιλ. ευρώ».

Από την πλευρά του ο κ. Γιασημάκης είχε χαρακτηρίσει τον προϋπολογισμό ως «Μελετών, κατατμήσεων έργων και  απευθείας αναθέσεων».

Μάλιστα είχε καταγγείλει  ότι η σύνταξη του προϋπολογισμού στηρίζεται στην αλλοίωση στοιχείων καθώς έχει ενσωματωθεί αναμόρφωση του προϋπολογισμού του έτους 2016 χωρίς να έχει περάσει από Δ.Σ. και να έχει ψηφιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες  η υπόθεση αυτή έχει καταγγελθεί στο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης.