Άλλαξε χέρια η δικογραφία για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων

10.6.2016

Άλλαξε χέρια η δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτη Μαυρίκου,  αλλά και σε βάρος των συγκατηγορουμένων του, Τάκη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου που μετείχαν στο κύκλωμα εκβιαστών μόλις δύο μέρες πριν τον θάνατο του από φωτιά που σημειώθηκε στο αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό.

Συγκεκριμένα τα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια του 1ου τακτικού ανακριτή ήταν τέτοια που τον οδήγησαν να ζητήσει από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου τη διαβίβαση της δικογραφίας σε ανακριτή διαφθοράς, απαγγέλλοντας μάλιστα συμπληρωματική κατηγορία για το αδίκημα της απιστίας κατά παντός υπευθύνου εμπλεκόμενου κρατικού λειτουργού, σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί καταχραστών.

Η  αλλαγή σκυτάλης έγινε όταν ο ανακριτής πήρε στα χέρια του μία έκθεση που αφορούσε τις διαφημιστικές δαπάνες μίας τράπεζας και μίας ΔΕΚΟ. Από αυτή προκύπτει ότι και οι δύο κατέβαλλαν πολύ μεγαλύτερα ποσά για διαφημιστικά πακέτα σε σύγκριση με άλλα τραπεζικά ιδρύματα ή άλλες ΔΕΚΟ, ποσά που προορίζονταν για Μέσα που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι τρεις κατηγορούμενοι.

Δικαστικές πηγές σημειώνουν ότι αυτό που θα ερευνήσει τώρα ο ανακριτής διαφθοράς Κ. Σαργιώτης είναι ποια στελέχη της τράπεζας και της ΔΕΚΟ ευθύνονταν για τη χορήγηση αυτών των πακέτων, ενώ δεν αποκλείεται η έρευνα να «απλωθεί» και σε ιδρύματα ή οργανισμούς που μέχρι σήμερα δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι στην υπόθεση των εκβιαστών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης εκβίασης κατά συναυτουργία, καθώς και της ενεργητικής δωροδοκίας.