Άλλα τα λόγια και οι υποσχέσεις και άλλες οι πράξεις!

Του ΑΝΔΡΕΑ ΓΑΖΒΙΝΙΑΝ, Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Ωρωπού

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ο συνάδελφος Μιχάλης Χασιώτης στο θέμα της πρώτης Αναμόρφωσης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, θύμησε στον κύριο Δήμαρχο ότι είχε συμφωνήσει με πρότασή του, ο χώρος του λατομείου Ντουμάνι να γίνει πολυχώρος Πολιτισμού – Θέατρο. Στην εν λόγω Αναμόρφωση η πρόταση αυτή δεν υπήρχε. Ο κύριος Δήμαρχος μίλησε για παράλειψη και υποσχέθηκε ότι θα συμπεριληφθεί στην επόμενη Αναμόρφωση.

Όμως, για να πιστέψουμε ότι ο Δήμαρχος δεν εμπαίζει και τον συνάδελφο κ. Χασιώτη, το Δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως τους δημότες του Ωρωπού, ας μας απαντήσει, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα με ό,τι έχει δρομολογηθεί, ώστε να MHN γίνει ο χώρος του λατομείου Ντουμάνι σκουπιδότοπος – ΧΥΤΥ!

Γνωρίζουμε όλοι ότι η δημιουργία ΧΥΤΥ στο Πολυδένδρι, είναι μια ενέργεια που αποτελεί την κορυφαία καταστροφική πρόταση της Δημοτικής του Αρχής, δηλαδή να φέρει τα σκουπίδια της Αττικής στον Δήμο μας, κρυφά και μεθοδευμένα. Aυτός άλλωστε ήταν και ο κύριος λόγος που με οδήγησε στην αποχώρησή μου από την Δημοτική Ομάδα του κυρίου Ρούσση.

Μια πρότασή του, που είχε σαν αποτέλεσμα μια απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (414/2015), ένα Νόμο του Κράτους (ΦΕΚ 4175 Β/23-12-2016) και δύο αποφάσεις του ΕΔΣΝΑ (Φορέα Διαχείρησης Στερεών Αποβλήτων Αττικής) 342/2017 και 343/2017, που δεσμεύουν και αφαιρούν το δικαίωμα του Ωρωπού στην ανάπτυξη και θάβουν όλη την περιοχή.

Μια απόφαση-πρόταση του κυρίου Δημάρχου, που θα μείνει στην τοπική αυτοδιοικητική ιστορία μας, ως μαύρη σελίδα και θα συνοδεύει πάντα το ατυχές πέρασμά του από τη Διοίκηση του Δήμου.

Αυτό το έργο, ναι, είναι έργο της δικής του Διοίκησης! Δεν μπορεί να του το αμφισβητήσει κανείς! Σήμερα απλά -και ως πότε θα δούμε- μπορεί να σκεπάζει την τραγικότητα του έργου του, με τις καταστροφικές συνέπειες που θα επιφέρει στην πραγματική οικονομία του Δήμου μας. Τι θα πεί όμως και τι θα κάνει, όταν κάποια στιγμή θα εμφανιστούν τα μηχανήματα της Περιφέρειας και ο ΧΥΤΥ, ο σκουπιδότοπος της Αττικής δηλαδή στο Πολυδένδρι, θα είναι ένα πραγματικό γεγονός, το οποίο θα δυσφημίζει όλη την πανέμορφη περιοχή μας;

Γι’ αυτό άλλωστε και δεν απαντά ΠΟΤΕ σε κάθε ερώτημά μου στο Δημοτικό Συμβούλιο πάνω στο θέμα αυτό και συγκεκριμένα, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί, ώστε να ανακληθούν όλες οι παραπάνω αποφάσεις και το καταδικαστικό για τον τόπο μας ΦΕΚ! Γιατί απλούστατα δεν έχει κάνει καμία ενέργεια στο να απεμπλακεί ο τόπος μας από τις αποφάσεις αυτές! Έτσι, η Δημοτική του Αρχή παραμένει στην ύπουλη θανατηφόρα απόφαση-πρότασή της, η οποία υπονομεύει το αύριο του τόπου και των κατοίκων του και είναι η ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες του για ανάκαμψη.

Γνωρίζει πολύ καλά ο κύριος Δήμαρχος ότι η απόφαση-πρότασή τους αυτή, δηλαδή το ανυπόγραφο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων το οποίο έστειλε μυστικά στην Περιφέρεια, είναι παράνομη και διέπραξε παράβαση καθήκοντος! Η σιγουριά όμως που του προσδίδει η αλαζονεία του, δεν του επιτρέπει να δεί αυτό το τραγικό ολίσθημά του!

Το θάψιμο του τόπου, αν και το γνωρίζει ο κύριος Δήμαρχος, δεν το βλέπει και αν το βλέπει δεν θέλει να το συζητήσει, γιατί, ίσως δεν το βλέπουν τα συμφέροντα της διοίκησής του, τα οποία ασφαλώς δεν συμβαδίζουν με τα συμφέροντα του τόπου και των δημοτών του Ωρωπού.

Πιστεύει ακόμη, ότι με τα κάποια ψηφίσματα που προκάλεσε και δεν έχουν κανένα νόημα, με τους δημόσιους ψεύτικους εξορκισμούς του, με τη βοήθεια της Περιφέρειας με εργάκια ρουτίνας (γιατί τα όποια σοβαρά έργα παρουσιάζουν σήμερα τα βρήκαν και δεν είναι δικά τους) και με ανούσιες δημοτικές δράσεις-πανηγυράκια βιτρίνας για εντυπωσιασμό, θα περάσουν την υπόλοιπη θητεία τους στο απυρόβλητο για την πράξη τους αυτή, έως ότου καταφέρουν να υφαρπάσουν για άλλη μια φορά την ψήφο των συνδημοτών μας και ανενόχλητοι πλέον να ικανοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους, οι οποίοι απαξιώνουν χωρίς επιστροφή τον τόπο μας και υπονομεύουν κάθε είδους επένδυση για την ανάπτυξή του.

Κάνει όμως μεγάλο λάθος ο κύριος Δήμαρχος! Το σημαδιακό, αρνητικά ιστορικό οδυνηρό έργο της Δημοτικής του Αρχής, δεν μπορεί όποιος αγαπάει τον Ωρωπό να το ξεχάσει ποτέ! Ας αποφεύγει τώρα κάθε συζήτηση, κάθε απάντηση στα δικά μου ερωτήματα ή άλλων συναδέλφων και συνδημοτών μας. Τα ερωτήματα αυτά υπάρχουν και θα υπάρχουν, είτε τον τρομάζουν ή τον εκνευρίζουν. Η αλήθεια κάποια στιγμή θα τον βάλει μπροστά στις ευθύνες του, οι οποίες είναι πολλές και τραγικές και τότε θα έρθει η ώρα να λογοδοτήσει προς όλους και για όλα!