Άναψαν τα αίματα μεταξύ Οικονομάκου – Στεργίου

9.3.2016

Άναψαν τα αίματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού, το βράδυ της Δευτέρας 7 Μαρτίου, κατά την έκτακτη συνεδρίαση για την εγκατάσταση προσφύγων στις Αφίδνες και την Μαλακάσα, όταν ζήτησε το λόγο  η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής κα Ιωάννα Στεργίου, προκειμένου να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική για τα hotspots.

Η κα Στεργίου παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και επιχείρησε να δώσει την κυβερνητική «γραμμή» για την ανάγκη εγκατάστασης των Κέντρων Φιλοξενίας προσφύγων στις Αφίδνες και στη Μαλακάσα. Μάλιστα έκανε λόγο για κοινωνική αλληλεγγύη και ευαισθησία απέναντι στους πρόσφυγες,  κάτι που  θα αναδείξει τον πολιτισμό και τις αρχές των κατοίκων της περιοχής.

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην Δημάρχου και αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Οικονομάκου, ο οποίος αντέδρασε στην προσπάθεια της Περιφερειακής Συμβούλου Αττικής να περάσει την κυβερνητική γραμμή λέγοντας ότι «δεν μπορεί η κα Στεργίου, η οποία έχει ενάμισι χρόνο να εμφανιστεί στον Ωρωπό κι ως αντιπολίτευση κατά το να παρελθόν να μην έχει στηρίξει καμία απόφαση της τότε Δημοτικής Αρχής, να έρχεται και να μιλάει σήμερα για κοινωνική αλληλεγγύη, ευαισθησία και πολιτισμό».

Η αντιπαράθεση οξύνθηκε και η κα Στεργίου αναγκάστηκε να αποχωρήσει, ώστε να μην υπάρξει συνέχεια, καθώς τα πνεύματα ήταν τεταμένα.