Άνδρος: 9χρονος έκανε βουτιά και χτύπησε με το κεφάλι σε βράχο

Οι ριψοκίνδυνες βουτιές από βράχια είναι ένα από τα επικίνδυνα χόμπι του καλοκαιριού.

Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί η κατάληξη να είναι ένας σοβαρός τραυματισμός όπως έγινε με ένα 9χρονο παιδί στην Άνδρο, το οποίο έσκασε με το κεφάλι πάνω σε βράχο.

Ο 9χρονος απολάμβανε τις βουτιές του στην παραλία της Αγίας Αικατερίνης στο Κόρθι της Άνδρου μαζί με τους φίλους του. Τα γέλια τους είχαν καλύψει τα πάντα. Τίποτα δεν προμήνυε την απόλυτη σιγή που θα ακολουθούσε.

Το αγοράκι πάνω στην ανεμελιά του θέλησε να εντυπωσιάσει τους φίλους του με ένα μακροβούτι, όμως μέσα στη θάλασσα κρυβόταν η παγίδα που λίγο έλειψε να του κοστίσει τη ζωή. Το παιδί χτύπησε με το κεφάλι πάνω σε βράχο.

Οι ώρες που ακολούθησαν δραματικές. Τις παιδικές φωνές κάλυψαν οι κραυγές και ο πανικός.

Στην παραλία έτυχε να βρίσκεται ο ήρωας του μικρού παιδιού, ο προπονητής κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Κορθίου, Σταύρος Μποζίκης, ο οποίος βούτηξε στην κατακόκκινη από τα αίματα θάλασσα για να σώσει το αγοράκι.

«Άκουσα βοήθεια και γύρισα ακαριαία το κεφάλι μου. Είδα ένα αγοράκι αιμόφυρτο το οποίο ήταν σε κατάσταση πανικού. Παράτησα το μάθημα γιατί είχε πάθει κρίση και είχε μεγάλη αιμορραγία στο κεφάλι του» δήλωσε ο ίδιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Αμέσως του παρασχέθηκαν  οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κορθίου χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή του.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται το ότι η θάλασσα μπορεί να είναι ο παράδεισος του καλοκαιριού όμως μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά να μετατραπεί σε εφιάλτη.