Άντεξαν στα χιόνια και στον παγετό οι Δήμοι Ωρωπού και Τανάγρας

Βόρεια Ευρώπη θυμίζουν οι Δήμοι Ωρωπού και Τανάγρας εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων  χιονόπτωσης και πολιτικού ψύχους  από τα οποία επλήγησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Το χιόνι κάλυψε όλο τον Δήμο Ωρωπού μέχρι και τη Σκάλα, όπως και το σύνολο των Δημοτικών  Διαμερισμάτων του Δήμου Τανάγρας, κυρίως, όμως των Δερβενοχωρίων που σκεπάστηκαν από πυκνό χιόνι.

Το χιόνι και η παγωνιά προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων, χωρίς όμως να σημειωθούν αποκλεισμοί. Τα σχολεία παραμένουν και σήμερα, όπως και αύριο κλειστά  στις περιοχές αυτές, κυρίως, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Απέναντι σε μια πρωτοφανή κακοκαιρία η οποία έπληξε με σφοδρότητα τους Δήμους Ωρωπού και Τανάγρας, όπως άλλωστε και το σύνολο της χώρας, οι δημοτικές υπηρεσίες και το προσωπικό τους ανταποκρίθηκαν σε εξαιρετικό βαθμό ελαχιστοποιώντας τα προβλήματα.

Βεβαίως, προβλήματα δημιουργήθηκαν και αρκετοί δημότες του Δήμου Ωρωπού εκφράσουν παράπονα προς τη Δημοτική Αρχή ότι δεν ήταν, επαρκώς, έτοιμη για αντιμετωπίσει τα καιρικά φαινόμενα. Η αλήθεια είναι ότι οι κεντρικοί άξονες παρέμειναν ανοιχτοί, ρίχτηκαν τόνοι αλάτι και δόθηκε σκληρή μάχη υπό αντίξοες συνθήκες.  και τα όποια προβλήματα  αυτά αντιμετωπίστηκαν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επί εικοσιτετραώρου βάσεως πάνω από 30 μηχανήματα ήταν και παραμένουν  σε δράση για να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες σε μια μεγάλη έκταση.

Οι δήμαρχοι Ωρωπού Θ.  Ρούσσης και Τανάγρας κ. Β. Περγάλιας κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αντιμετωπιστεί η πρωτοφανής  για την περιοχή  κακοκαιρία. Είχαν  την επίβλεψη  και τον πλήρη συντονισμό της διαχείρισης της κρίσης.

Μάλιστα ο Δήμος Τανάγρας, με ανακοίνωση του Δημάρχου κ. Β. Περγάλια λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών και τη δημιουργία παγετού, συνιστά στους Δημότες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Για όσες μετακινήσεις κρίνονται αναγκαίες, αυτές πρέπει να γίνονται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την έκταση του Δήμου και με αυξημένη προσοχή. Ο Δήμος, από την πρώτη κιόλας στιγμή των καιρικών φαινομένων, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και δράσεις για την αποφυγή προβλημάτων από την κακοκαιρία και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι αυτή να τερματιστεί, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τις επόμενες ώρες ο καιρός θα σημειώσει σχετική βελτίωση αλλά αναμένεται και νέο κύμα κακοκαιρίας, από αύριο, που θα πλήξει, κυρίως, την περιοχή της Βοιωτίας.