Άντρας έτρεξε ντυμένος Σπαρτιάτης στο Μαραθώνα της Αθήνας

 

Ο Μαραθώνιος είναι γιορτή και αυτό ακριβώς το μήνυμα έστειλαν φέτος οι τουλάχιστον 50.000 συμμετέχοντες! – Οι εικόνες που είδαμε ήταν για μια ακόμη χρονιά εντυπωσιακές – Γονείς με τα παιδιά τους, άνθρωποι με τα σκυλιά τους, ένας παπάς κι ένας… Λεωνίδας! – Η γυναίκα με την καρδιά έφηβης και όλα τα… αξιομνημόνευτα του 36ου Μαραθωνίου

Ο 36ος Μαραθώνιος ήταν και φέτος αυτό που έπρεπε: Μια γιορτή. Και μάλιστα για όλους! Μικροί, μεγάλοι και… τετράποδοι συμμετείχαν σε αυτή την εμπειρία ζωής, στην οποία δεν έχει σημασία ο… προορισμός, αλλά η συμμετοχή!

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, 11.11.2018, όλοι ήταν έτοιμοι για την εκκίνηση. Είτε στην αυθεντική διαδρομή, των 42 χιλιομέτρων, είτε σε αυτές των πέντε και των δέκα.

Όλοι συγκεντρώθηκαν στον στόχο τους και απόλαυσαν την διαδρομή, αποδεικνύοντας στον εαυτό τους ότι μπορούν να ξεπεράσουν τα όριά τους!

Δείχνοντας στον καθένα μας πως τίποτε δεν είναι αδύνατο, αρκεί να το πιστέψουμε και να το βάλουμε στόχο!

Περισσότεροι από 50.000 ήταν οι δρομείς που έζησαν την εμπειρία… Μαραθώνιος, προερχόμενοι από 105 χώρες του κόσμου, βάζοντας την Ελλάδα στο επίκεντρο. Και την έννοια Μαραθώνιος εκεί που γεννήθηκε.

Περιορισμός δεν υπήρχε… κανένας! Και τι δεν είδαμε στην φετινή διοργάνωση…

Αρχικά έναν άνδρα ντυμένο «Λεωνίδα» με πανοπλία, ασπίδα που έγραφε -τι άλλο- «νενικήκαμεν, περικεφαλαία, ξίφος (!) και… όχι παπούτσια να συμμετέχει στην διοργάνωση!

36ïò ÁÕÈÅÍÔÉÊÏÓ ÌÁÑÁÈÙÍÉÏÓ 2018 (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ:ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ / EUROKINISSI)

Επίσης ένας άλλος άνδρας μοίραζε κλαδιά ελιάς στους συμμετέχοντες, έχοντας πάνω του… κουδούνες

Μια ηλικιωμένη γυναίκα με… καρδιά έφηβης να συμμετέχει!

Ανθρώπους να συμμετέχουν με τους… πιο πιστούς φίλους τους!

Γονείς να έχουν πάρει μαζί τα παιδιά τους!

Αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες