Άρωμα Ιονίου με τις Καντάδες του Πολιτιστικού & Πνευματικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού

7.3.2016

Άρωμα του Ιονίου μέσα από τις Επτανησιακές Καντάδες πλημμύρισε η κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ Ωρωπού, την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016.

Μια εξαιρετική μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός & Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού, με τη συμμετοχή χορωδιών, επαναφέροντας τις Καντάδες σαν  κομμάτια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς τιμώντας την Ελληνική παράδοση.

Οι Κανταδόροι του Φισκάρδου, Ο Βαγγέλης Ασκητής στο αρμόνιο και ο Βαγγέλης Φαναρτζής στο μαντολίνο, τραγούδησαν με τις μελωδικές φωνές τους  Καντάδες που μας ταξίδεψαν στο Ιόνιο μιας άλλης εποχής, του ρομαντισμού και του έρωτα.

Η Χορωδία του Πνευματικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού, σε συνεργασία με την Χορωδία Σχηματαρίου και υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου κ. Σταύρου Κοτυλόπουλου, μας χάρισαν υπέροχες μουσικές στιγμές με Επτανησιακές και Αθηναϊκές Καντάδες, ζωντανεύοντας αναμνήσεις από τα παλιά, που όλοι σιγοτραγούδησαν μαζί τους.

Η Χορωδία από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Θήβας-Βαγίων, με τον Μαέστρο τους κ. Κωνσταντίνο Δέδε, τραγούδησαν εξαιρετικά ένα Ποτ πουρί από Καντάδες και άλλα τραγούδια της παλιάς Αθήνας, φέρνοντας μας μνήμες που σχηματίζουν ένα νοσταλγικό χαμόγελο στα χείλη μας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασιλική Βλάχου, ως εξαιρετική οικοδέσποινα, καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στη άψογη διοργάνωση. Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του Πολιτιστικού & Πνευματικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού και στις Χορωδίες, για την υπέροχη κανταδόρικη βραδιά που μας χάρισαν.

 Φωτογραφίες και βίντεο: Σοφία Μπασκάκη

Οι Κανταδόροι του Φισκάρδου
Οι Κανταδόροι του Φισκάρδου
Χορωδία ΚΑΠΗ Θήβας-Βαγίων
Χορωδία ΚΑΠΗ Θήβας-Βαγίων