Έκθετος ο Ν. Παππάς για τα ψευδή στοιχεία που κατέθεσε στη  Βουλή για τα κανάλια που εκπέμπουν στις ευρωπαϊκές χώρες

13.2.2016

Με ψευδή στοιχεία υφάρπαξε την ψήφο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παπάς αναφορικά με  τον αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών που λειτουργούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα τον διαψεύδουν οι ίδιες οι υπηρεσίες του υπουργείου του.

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς αποδίδει σε σκοπιμότητες την αμφισβήτηση των στοιχείων που έχει παρουσιάσει για τον αριθμό ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης στην Ευρώπη.

Στα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Παππάς στη Βουλή, αναφέρεται ότι στη Γερμανία λειτουργούν μόλις έξι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Όμως, επιστολή που αποκάλυψε το Liberal.gr -με αποδέκτη τον ίδιο τον κ. Παππά, η οποία εστάλη στις 16/11/2015- το γραφείο τύπου της πρεσβείας μας στο Βερολίνο τον ενημερώνει ότι υφίστανται συνολικά πενήντα επτά (57) τηλεοπτικοί σταθμοί σε λειτουργία στην γερμανική επικράτεια που εκπέμπουν με ψηφιακή, επίγεια ευρυεκπομπή (DVB.t) ενώ οι ιδιωτικοί σταθμοί που λειτουργούν υπό τις «προϋποθέσεις Παππά» είναι 32.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αντίστοιχες επισημάνσεις έχει λάβει ο κ. Παππάς από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι οποίες διαψεύδουν τα στοιχεία του.