Έκκληση από τη Φιλοζωική Ραφήνας για προσφορά βοηθείας και ειδών στα ζώα που επλήγησαν

Συγκεκριμένα, η Φιλοζωική Ραφήνας- Πικερμίου αναφέρει σε όσους θέλουν να βοηθήσουν να δημιουργήσουν μικρές ομάδες 3-4 ατόμων και να έχουν προμήθειες όπως μπιτόνια νερού, τροφές κονσέρβες και ξηρά τροφή.

Μάλιστα η Φιλοζωική αναφέρει πως δεν υπάρχει νόημα στο να μαζεύονται πολλά άτομα μαζί και να πηγαίνουν στις ίδιες τοποθεσίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φιλοζωικής:

Για την καλύτερη διαχείριση βοήθειας προς τα αδέσποτα , όσοι εθελοντές θέλετε να βοηθήσετε στην ανεύρεση χαμένων ζώων στις πληγέντες περιοχές από τις πυρκαγιές Ανατολικής Αττικής, δημιουργήστε μικρές ομάδες 3-4 ατόμων, να έχετε προμήθειες μπιτόνια νερού, τροφές κονσέρβες και ξηρά τροφή.

Δεν έχει νόημα να μαζευόμαστε πολλά άτομα μαζί και να πηγαίνουμε όλοι στις ίδιες τοποθεσίες. Αν διασκορπιστούμε σε περισσότερες γειτονιές και στενάκια θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε περισσότερα ζώα που έχουν ανάγκη. Μπορείτε να κατευθυνθείτε στις περιοχές Κόκκινο Λιμανάκι, Μάτι και Νέος Βουτζάς.

Αν εντοπίσετε αδέσποτα που είναι σε καλή κατάσταση, αφήστε μπολ με νερά και φαγητά και καταγράψτε την οδό για να μας ενημερώσετε.

Αν εντοπίσετε αδέσποτα που έχουν τραυματιστεί ή χρειάζονται ιατρική περίθαλψη, επικοινωνήστε μαζί μας να σας κατευθύνουμε που θα πρέπει να μεταφερθούν.

Αν εντοπίσετε εγκλωβισμένα ζώα, ενημερώστε μας άμεσα για να έρθουμε και εμείς ώστε να γίνει ο απεγκλωβισμός.

Oσο πιο πολλές ομάδες έχουμε, τόσο περισσότερα ζώα θα βοηθήσουμε.

Η ομάδα του Πήγασου, θα κατευθυνθεί στον Νέο Βουτζά.

Για την ενημέρωση των οδών που βρήκατε αδέσποτα και αφήσατε τροφές, επικοινωνήστε στο 6936031533.

Για τα τραυματισμένα ζώα που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη και απεγκλωβισμούς επικοινωνήστε στο 6934396816.

Οποιος μπορεί να προσφέρει φιλοξενία να επικοινωνεί με το 210 6043335.

H συλλογή τροφών και φαρμάκων γίνονται στο Vets4Life (Λ. Μαραθώνος 24, Πικέρμι), στα Pet Point και στο DOGIT.

Φάρμακα που χρειαζόμαστε: Augmentin χάπια 650 και σιρόπι, vibramicin, tobrex, movatec, φυσικά δάκρυα, γάζες, λευκοπλάστ φαρδύ και ορούς.

Πηγή:  iefimerida.gr