Έκκληση προς το Δήμαρχο Ωρωπού για τη στέγαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ειδικού Σχολείου

Έκκληση προς τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση να δοθεί μια επαρκής και λειτουργική λύση στο πρόβλημα της στέγασης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του  Ειδικού Σχολείου στο  Δημοτικό Νέων Παλατίων, απευθύνει η γνωστή συγγραφέας του βιβλίου “Ο Αυγερινός: Μια Ιστορία για τον Αυτισμό και την Αγάπη” και κάτοικος Ωρωπού, κα Μαίρη Κασαμπαλάκου, μέσω ανάρτησης της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook.

Ο άνθρωπος, που καθημερινά δίνει αγώνα ζωής για τα παιδιά με αυτισμό, ζητάει καλύτερες συνθήκες για την εκπαίδευση των παιδιών αυτών που έχουν τα ίδια δικαιώματα,  με όλα τα παιδιά. Ως μητέρα με παιδί στο φάσμα του αυτισμού, προκαλεί την ευαισθησία όλων μας. Προκαλεί την ίδια την κοινωνία που κομπορρημονεί για τα απλά και ανούσια. Μας προκαλεί και μας καλεί σε συστράτευση, για να έχουν ίσες ευκαιρίες και τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου. Να έχουν αυτό που τους αξίζει. Όχι από απλή συμπόνοια, γιατί δεν τη χρειάζονται, αλλά από υποχρέωση μιας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας. Μιας κοινωνίας για όλους τους πολίτες της. Ας γίνει ο Ωρωπός σημείο αναφοράς μιας άλλης πολιτισμικής εκπαιδευτικής συμπεριφοράς. Το αξίζει!

Η κα Κασαμπαλάκου, προκαλεί συγκίνηση καταθέτοντας μια ουσιαστική πρόταση προς τη Δημοτική Αρχή.  Τονίζει ότι:

«Αφού το δεύτερο Δημοτικό Νέων Παλατίων, μεταφέρθηκε στο ολοκαίνουργιο – μπράβο !- κτίριό του και μας περισσεύει κτίριο, γιατί δεν στεγάζουμε εκεί το Ειδικό σχολείο; Μήπως να βάζαμε εκεί την Δευτεροβάθμια Ειδική Αγωγή που, εναγωνίως, περιμένουμε τόσοι γονείς;

Δόθηκε στο Ειδικό Σχολείο μια αίθουσα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο. Ευχαριστούμε και ανταποδίδουμε. Αλλά τοι ερώτημα παραμένει. Που θα μπει η αίθουσα-κοντέινερ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ!!!! Μια αυλίτσα με δυο κούνιες, πάει και αυτή;

Κύριε, Ρούσση, Δήμαρχέ μας, Θωμά συμπολίτη και συνοδοιπόρε, μην αφήσεις τους αρμόδιους, να αποφασίσουν  οι οποίοι, ίσως, και αυτοί δεν έχουν πραγματική  εικόνα της πραγματικότητας- και δεν ξέρω ποιοι είναι- να αφήσουν το Ειδικό  Σχολείο στην μικρή γωνιά που βρίσκεται.

Πάμε μια βόλτα στο Ειδικό της Χαλκίδας. Δίπλα είναι…. Πάμε σε άλλα… καλύτερα. Ανώτερα Σχολεία. Πάμε μωρέ να δημιουργήσουμε ομορφιά και πρωτοπορία στην Ειδική Αγωγή. Πάμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε το καλύτερο αύριο που αξίζει ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.. Έχει πολύ μεγάλη σημασία, όχι το τι λέγεται μπροστά μας μα από πίσω μας. Έχει σημασία η κληρονομιά που αφήνουμε, Η πνευματική κληρονομία.

Εγώ Κύριε Ρούσση ξέρω πως θα ευαισθητοποιηθείτε. Για αυτό και σας επισημαίνω το πρόβλημα με αυτή την επιστολή. Γιατί έχετε ευαισθητοποιηθεί σε ότι σας επισημαίνεται και αγορά το Ειδικό Σχολείο.. Δείτε το ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ με ενδιαφέρον και αυτό το ζήτημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Άμεση ανταπόκριση του Θωμά Ρούσση στην έκκληση της Μ. Κασαμπαλάκου για το Δευτεροβάθμιο Ειδικό Σχολείο Ωρωπού

Comments are closed.