“Έκλεισαν” τις πόρτες του Δρομοκαίτειου οι εργαζόμενοι

26.11.2015

Τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δρομοκαίτειο έφτασαν στο απροχώρητο με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε συμβολικό «χτίσιμο» της εισόδου του ιδρύματος οι οποίοι πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας, από τις 9:00 μέχρι τις 12:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του ψυχιατρείου. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αδυναμία να εξυπηρετήσουν ασθενείς λόγω υποχρηματοδότησης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «το ΕΣΥ απαξιώνεται, συρρικνώνεται, ιδιωτικοποιείται και φυσικά η ψυχική υγεία δεν έχει μείνει στο απυρόβλητο. Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων με την υποχρηματοδότηση να αποτελεί κυρίαρχη επιλογή, εγκαταλείπει την ψυχική υγεία στην τύχη της και μεταβιβάζει το βάρος της περίθαλψης στους ίδιους τους ασθενείς και τις οικογένειές τους».

Μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος των εργαζομένων είπε ότι το χτίσιμο της εισόδου είναι μια συμβολική κίνηση για να δείξουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Υποστήριξε ότι το νοσοκομείο κινδυνεύει με κατάργηση από τη συστηματική απαξίωσή του και τόνισε ότι οι εισαγωγές ασθενών υπερδιπλασιάστηκαν τον τελευταίο καιρό, δεν υπάρχουν χρήματα για αγορά υγειονομικού υλικού και το προσωπικό αποδεκατίστηκε.

Το Δρομοκαϊτειο δέχεται πάνω από 3.000 εισαγωγές ανά έτος και 15.000 εξωτερικούς ασθενείς.