Έκλεψαν το καντήλι από το προσκυνητάρι του Αγίου Ανδρέα στη Σκάλα Ωρωπού

Άγνωστοι ιερόσυλοι έκλεψαν, την περασμένη Δευτέρα, το πρωί, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, στη Σκάλα Ωρωπού, το ένα από τα τρία καντήλια από το προσκυνητάρι του αγίου κι εξαφανίστηκαν.

Οι δύο άγνωστοι εισήλθαν στον Ιερό Ναό, ο οποίος ήταν ανοιχτός, αλλά χωρίς φώτα, με το πρόσχημα ότι θα προσκυνήσουν και κατέβασαν το ένα καντήλι το οποίο τοποθέτησαν μέσα σε νάιλον σακούλα κι εξαφανίστηκαν, αφού πρώτα «προσευχήθηκαν» για να μη γίνουν αντιληπτοί.

Οι ιερόσυλοι θεώρησαν ότι το καντήλι ήταν μεγάλης αξίας, πιθανόν, από ασήμι, αλλά αποδείχτηκαν «ερασιτέχνες» στην αξιολόγησή τους, καθώς ήταν ευτελούς αξίας.  Το καντήλι ήταν  από μπρούτζο και ουσιαστικά άχρηστο για τους κλέφτες.

Με πόνο ψυχής ο π. Αντώνιος, σήμερα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ανακοίνωσε στους πιστούς την πράξη των αδίστακτων κλεφτών περισσότερο γιατί το συγκεκριμένο καντήλι ήταν τάμα στον Άγιο, παρά για την αξία του.

Σημασία έχει ότι στην περιοχή κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα άγνωστοι είτε Ρομά, είτε αλλοδαποί οι οποίοι  καθημερινά μπαίνουν σε εξοχικές κατοικίες όπου σηκώνουν οικιακές συσκευές,  στο αμαξοστάσιο του Δήμου, όπου έκλεψαν μπαταρίες αυτοκινήτων και στα γήπεδα όπου σάρωσαν όλους του μετασχηματιστές ηλεκτροδότησης τους, χωρίς να συλλαμβάνονται.

Τώρα έφτασαν στο σημείο να μπουν ακόμα και στην εκκλησία για να κλέψουν το καντήλι. Είναι φανερό ότι έχει χαθεί ο έλεγχος αστυνόμευσης στην περιοχή μετά τα πειράματα συγχωνεύσεων των Α.Τ. όπου ένας τεράστιος δήμος με ελάχιστη δύναμη έχει μείνει στο έλεος των κλεφτών.  Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ανδρών της ΕΛ ΑΣ και ΔΙΑΣ που προσπαθούν να καλύψουν τα κενά που δημιούργησε η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, το αίσθημα ανασφάλειας κυριαρχεί στους κατοίκους.