Έκρηξη Αλαφούζου για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Ξάνθη

7.2.2016

Φανερά εκνευρισμένος ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Ξάνθη (1-0) στη Λεωφόρο. Βολές κατά του διαιτητή Μάνταλου, της ΕΠΟ, αλλά και του Σταύρου Κοντονή. “Θα τους τσακίσουμε όλους… Αυτοί θα φύγουν κάποια στιγμή, όχι εμείς”, τόνισε.

Ή  αλήθεια είναι ότι ο φετινός Παναθηναϊκός είναι σκιά του εαυτού του. Μόνο οι φανέλες θυμίζουν κάτι από το παρελθόν. Στην μεταγραφική περίοδο έφυγαν σημαντικοί παίχτες και οι Βόκολος- Φυσσας. Ήρθαν εννέα νέοι παίχτες οι οποίοι χρειάζονται χρόνο για να ενταχθούν στην ομάδα. Όταν δε λείπει ο Μπέργκ ο Παναθηναϊκός παραπαίει.

Ο Αλαφούζος πήρε μεγάλο ρίσκο και ο χρόνος θα δείξει εάν θα κερδίσει το στοίχημα  η θα γράψει μια ακόμη λάθος κίνηση.

Αναλυτικά οι καυστικές δηλώσεις του κ. Αλαφούζου:

«Σήμερα αποβλήθηκε ο αρχηγός μας, ο Ζέκα, χωρίς να έχει κάνει απολύτως τίποτα, από ένα μέλος του τωρινού ποδοσφαιρικού συστήματος. Αυτό που συμβαίνουν είναι τραγικά. Έχουμε κρίσιμα παιχνίδια μπροστά μας και είμαι σίγουρος ότι υπήρχε εντολή να αποβληθεί ο Ζέκα, γιατί είναι ένας από τους πιο βασικούς μας παίκτες», ανέφερε αρχικά.

Από ποιον υπήρχε εντολή; «Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Η ΕΠΟ σίγουρα συμμετέχει σε αυτήν την ιστορία και άλλοι πολλοί. Εγώ θέλω να σας υπενθυμίσω ότι υπάρχουν πέντε ματς του Αστέρα Τρίπολης για τα οποία κατηγορείται ο Αστέρας Τρίπολης ότι τα έχει χειραγωγήσει και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Σφυράνε όλοι αδιάφορα. Υπάρχει μία εγκληματική οργάνωση, όπου υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία συνομιλιών με πακιστανικά τηλέφωνα, στήσιμο παιχνιδιών, ξυλοδαρμοί δημοσιογράφων, τα πάντα.

Η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, υποκριτικά ο Υπουργός βγαίνει και λέει να φύγει η ΕΠΟ, ενώ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Μόνο τον Παναθηναϊκό έχει τιμωρήσει κλείνοντας τις θύρες. Αυτό εδώ πέρα σήμερα ξεπερνάει τα όρια της ανοχής κάθε ανθρώπου και ρωτάω τον κύριο Κοντονή. Φταίνε οι οπαδοί για τη βία ή ο ίδιος που δεν έχει φροντίσει να λειτουργήσει η δημοκρατία σωστά γιατί είναι υπεύθυνη η Κυβέρνηση να αποδίδεται δικαιοσύνη. Τους έχουμε ψηφίσει για να κυβερνούν και όχι για να σφυρίζουν αδιάφορα και να λένε βλακείες όταν φοβούνται και ζορίζονται.

Δεν νομίζετε πως είναι σκληρά τα λόγια σας; «Τι σκληρά; Αστειεύεστε; Είμαι συγκρατημένος. Αν μίλαγα σκληρά θα έλεγα πολύ χειρότερα… Εσείς τι προτίθεστε να κάνετε; Εγώ τι να κάνω; Εγώ δεν έχω ούτε εξουσία, ούτε είμαι κυβέρνηση. Ούτε νομοθετώ. Ούτε δικαιοσύνη είμαι. Ούτε αστυνομία. Ούτε δέρνουμε, ούτε τραμπουκίζουμε, ούτε ανατινάζουμε φούρνους.

Η κυβέρνηση είναι ανίκανη. Ανίκανη να ελέγξει την εκτεταμένη διαφθορά του ποδοσφαίρου. Έχουμε μία καμόρα που λειτουργεί συστηματικά κάθε Κυριακή, έχουμε κασέτες, έχουμε αποδείξεις και δεν κάνουν τίποτα… Κάθε τόσο όταν ζορίζονται βγάζουν μία ηλίθια ανακοίνωση μπας και κατευνάσει ο θυμός μας…

Έχετε σκεφτεί να πάρετε την ομάδα να φύγετε; «Θα τους τσακίσουμε όλους… Αυτοί θα φύγουν κάποια στιγμή, όχι εμείς»