Έκρηξη ισχυρή τραυμάτισε τον Λ. Παπαδήμο-Παγιδευμένος φάκελος

Εκρηξη σημειώθηκε σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στη συμβολή  των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη.

Σοβαρά τραυματίστηκε ο Λουκάς Παπαδήμος, καθώς και ο αστυνομικός φρουρός και του οδηγός του. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό και ο πρώην πρωθυπουργός είναι τραυματισμένος στην κοιλιακή χώρα και στα πόδια. Αλλες πληροφορίες θέλουν τον Λουκά Παπαδήμο να έχει εισαχθεί στο χειρουργείο σε κρίσιμη κατάσταση και να έχει διασωληνωθεί.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε παγιδευμένο φάκελο στο εσωτερικό του οχήματος, όπου επέβαινε ο κ. Παπαδήμος.

Φαίνεται ότι ο Λουκάς Παπαδήμος άνοιξε τον φάκελο μέσα στον οποίο υπήρχε ο παγιδευμένος εκρηκτικός μηχανισμός. Ηταν καθισμένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, ενώ ο αστυνομικός βρισκόταν στο μπροστινό κάθισμα. Ενδεικτικό της ισχύος της έκρηξης είναι ότι τα τζάμια του αυτοκινήτου που είναι αλεξίσφαιρα ράγισαν, άνοιξαν οι αερόσακοι και βγήκε καπνός.

Φαίνεται ότι  ο φάκελος πέρασε στην αλληλογραφία του Λουκά Παπαδήμου χωρίς να το αντιληφθεί κανείς και τον άνοιξε εν κινήσει, μέσα στο αυτοκίνητο. Πίσω από το όχημα του κ. Παπαδήμου ακολουθούσε συνοδευτικό της αστυνομίας.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί,ενώ έσπευσαν η τυνομία, με κλιμάκιο του ΤΕΕΜ.