Έκρηξη με δεκάδες τραυματίες στο βόρειο Λονδίνο

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σε συνοικία του βόρειου Λονδίνου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 10 άτομα, σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία, ενώ τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 30 τραυματίες.

«Δέκα άτομα φέρουν ελαφρά τραύματα μετά το άναμμα μεγάλης φωτιάς σε παραδοσιακό εβραϊκό φεστιβάλ στην οδό Ravensdale, του Stamford Hill. Δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί», σημειώνει σε tweet της η αστυνομία.

Τουλάχιστον 30 άτομα τραυματίστηκαν -οι αναφορές κάνουν λόγο για ελαφρά τραύματα- από έκρηξη σε εβραϊκό φεστιβάλ στο Λονδίνο, όπως μεταδίδει το BBC.

Η Hatzola, μια εθελοντική ιατρική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ότι συνέβαλε με μια ομάδα διάσωσης στην εκδήλωση στο Stamford Hill.

Η ιστοσελίδα εβραϊκών ειδήσεων The Yeshiva World, ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε όταν επιχείρησαν να ανάψουν φωτιά στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη, παρόλο που υπάρχουν αναφορές ότι παρευρισκόμενοι έριξαν υγρά καύσιμα στη φωτιά.

Άλλες αναφορές λένε ότι κάποιος έριξε ένα κινητό τηλέφωνο στη φωτιά.

Ο εβραϊκός ιστότοπος, έκανε λόγο «κραυγές και πανικό» που ακολούθησε μετά την έκρηξη, που συνέβη για τον εορτασμό της Εβραϊκής γιορτής Lag B’Omer.

Hatzola

@Hatzola

Earlier this evening we provided a mega response team to a major incident as a result of a fire explosion, alongside @Ldn_Ambulance @LAS_HART & @lfbhackney, Multiple patients were treated.

 

news