Έκτακτη χρηματοδότηση από το ΥΠ.ΕΣ στο Δήμο Ωρωπού ύψους 275.516,02  ευρώ

Έκτακτη επιχορήγηση ύψους  275.516,02 ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες του δήμου, για οφειλές ώστε να μην γίνουν ληξιπρόθεσμες προς τρίτους αλλά και για θέρμανση στις σχολικές μονάδες έλαβε ο Δήμος Ωρωπού μετά  από σχετική απόφαση την οποία υπέγραψε ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσας.

Η χρηματοδότηση είναι στο πλαίσιο της απόφασης την οποία υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα,  με την  έκδοση νέας συμπληρωματικής απόφασης Κ.Α.Π., ύψους 100 εκατ. ευρώ, για την πρόσθετη οικονομική ενίσχυση των Δήμων όλης της χώρας. Η απόφαση προβλέπει τις λεπτομέρειες σχετικά με την κατανομή και έρχεται να προστεθεί στη συμπληρωματική Κ.Α.Π. των 107 εκατ. ευρώ, που εκδόθηκε στα μέσα Οκτωβρίου.

Να σημειώσουμε ότι με αυτή την απόφαση ο Δήμος Ωρωπού έλαβε για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του το ποσό των 9.721.323.53 ευρώ

Τέλος, ειδική πρόβλεψη υπήρξε για την κατά προτεραιότητα κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της συμπληρωματικής κατανομής ποσού, ύψους 7 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους –σε όλους τους Δήμους της χώρας– για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείωνπροκειμένου να αντισταθμιστούν οι συνέπειες από τις διακυμάνσεις των τιμών στο κόστος ενέργειας και να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολικών μονάδων, κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα. 

Ο  Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Έχοντας αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας μας και την εμπιστοσύνη στην εθνική μας οικονομία, σε συνεννόηση με το οικονομικό επιτελείο, είμαστε σε θέση να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της Αυτοδιοίκησης και να στηρίζουμε την κοινωνία. Παρέχουμε τους απαραίτητους πόρους και στεκόμαστε δίπλα στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, βοηθώντας τους, στην πράξη, να μπορούν να επιτελούν το έργο τους. Παράλληλα, αφουγκραζόμαστε τις έκτακτες ανάγκες που δημιουργούνται ως συνέπεια της εισαγόμενης κρίσης από την ανατίμηση του κόστους ενέργειας και συντονίζουμε τις ενέργειές μας, για να είμαστε δίπλα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε για όλους τους πολίτες, σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας».