Έκτακτο: Εισβολή ατόμων στη Βουλή

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, περίπου 21.30 το βράδυ του Σαββάτου.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν ομάδα συγκεντρωμένων προσπάθησε να εισβάλει στη Βουλή από την πλαϊνή είσοδο και οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν. Προκλήθηκε ένταση με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών.

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Αμαλίας μπροστά στο Σύνταγμα, καθώς και η Σοφίας στη Βουλή.

Νωρίτερα είχαν σημειωθεί εκτεταμένα επεισόδια όταν ομάδα ατόμων που μετείχε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο της Βουλής και απωθήθηκε με χημικά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Αργότερα, ξέσπασαν νέα επεισόδια με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών. Λίγη ώρα μετά έκανε την εμφάνιση του ο Γιάννης Λαγός της Χρυσής Αυγής.

Επίθεση με ρόπαλα σε αυτοκίνητα βουλευτών μετά το συλλαλητήριο

Επίθεση με ρόπαλα δέχτηκαν αυτοκίνητα βουλευτών, την ώρα που αποχωρούσαν μετά την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Οι συγκεντρωμένοι, περίπου 20 άτομα, φώναζαν συνθήματα για την Μακεδονία και κατά της κυβέρνησης. Μάλιστα ένας από αυτούς κατάφερε να περάσει την πύλη, με τους αστυνομικούς όμως να τον σταματούν.

Η επίθεση σημειώθηκε από την πάνω πλευρά της Βουλής, απ’ όπου και αποχωρούν τα βουλευτικά οχήματα, ενώ επεισόδια είχαν σημειωθεί και στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Συγκεκριμένα, μετά τις αψιμαχίες των συγκεντρωμένων με τα ΜΑΤ, όπου έγινε και χρήση χημικών, ένα άτομο τραυματίστηκε. Αργότερα διαδηλωτές ανακάλυψαν ανάμεσά τους ένα νεαρό άνδρα που τους φαινόταν ύποπτος. Προχώρησαν στον έλεγχο του σακιδίου που κρατούσε και βρήκαν μέσα σε αυτό πέτρες.